Suomen Pipliaseura

3.9.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

18Aamulla sotilaiden parissa syntyi melkoinen hämminki siitä, mihin Pietari oli kadonnut. 19Kun etsinnät eivät tuottaneet tulosta, Herodes kuulusteli vartijoita ja pani heidät vastuuseen. Sitten hän lähti Juudeasta ja alkoi oleskella Kesareassa.

Herodeksen kuolema

20Herodes Agrippa oli riidoissa Tyroksen ja Sidonin asukkaiden kanssa. Nämä pitivät kuitenkin yhtä ja tulivat hänen luokseen pyytämään rauhaa. He näet saivat ravintonsa Herodeksen hallitsemalta alueelta. He saivat taivuteltua Blastoksen, kuninkaan kamaripalvelijan, toimimaan rauhanvälittäjänä. 21Sovittuna päivänä Herodes istuutui valtaistuimelleen kuninkaallisessa asussa ja piti rauhanlähetystölle puheen. 22Kansa vastasi huutamalla: »Jumalan ääni, ei ihmisen!» 23Samassa Herran enkeli iski Herodesta, koska tämä ei antanut kunniaa Jumalalle. Herodes kuoli matojen syömänä.

24Jumalan sana sen sijaan jatkoi leviämistään. 25Barnabas ja Saul palasivat Antiokiaan toimitettuaan keräyksen tuoton Jerusalemiin. Heidän mukanaan tuli Johannes, jota kutsuttiin Markukseksi.

Ap. t. - Apostolien teot 12:18-25UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä