Suomen Pipliaseura

30.1.2023 vesper

UT lukukappale

Tervehdys

1Minä, Paavali, olen Jeesuksen Kristuksen apostoli. Tämän aseman antoivat minulle Jumala, meidän pelastajamme, ja Kristus Jeesus, johon panemme toivomme. 2Tervehdin sinua, Timoteus. Sinä olet minun oikea hengellinen lapseni. Isän Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen hyvyyttä, myötätuntoa ja rauhaa sinulle!

Varoitus vääristä opeista

3Makedoniaan lähtiessäni kehotin sinua pysymään Efesoksessa, jotta kieltäisit niitä muutamia opettamasta toisin kuin me 4ja keskittymästä myytteihin ja loputtomiin sukuluetteloihin. Ne johtavat vain väittelyihin ja häiritsevät Jumalan asioiden uskollista hoitamista. 5Kun esitämme heille käskyjä, tavoitteemme on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä, hyvästä omastatunnosta ja teeskentelemättömästä uskosta. 6Jotkut ovat vieraantuneet niistä ja ryhtyneet höpisemään joutavia. 7He tahtovat olla lainopettajia, vaikka eivät edes ymmärrä, mistä he niin varmoina puhuvat.

8Tiedämme lain olevan hyvä, jos sitä käytetään lain hengen mukaisesti. 9Eiväthän lait ole olemassa kunnon ihmisiä varten. Ne on tarkoitettu lainrikkojille ja kapinallisille, jumalattomille ja syntisille, pyhäinhäpäisijöille ja jumalankieltäjille, isän- ja äidinmurhaajille ja muille tappajille, 10seksuaalisesti holtittomille ja miestenmakaajille, ihmiskauppiaille, valehtelijoille, valanrikkojille ja kaikille muillekin, jotka toimivat vastoin tervettä oppia. 11Se oppi perustuu ilosanomaan, joka on uskottu minun haltuuni. Tämä sanoma julistaa Jumalan kirkkautta ja onnea.

Kiitos armahduksesta

12Kiitän Herraamme Kristusta Jeesusta, joka antoi minulle voimaa. Hän piti minua luotettavana ja otti minut palvelukseensa, 13vaikka olin aiemmin jumalanpilkkaaja, vainoaja ja väkivallantekijä. Minut kuitenkin armahdettiin, koska olin toiminut epäuskon ja tietämättömyyden vallassa. 14Herramme armollisuus kuitenkin ylitti moninkertaisesti minun tekoni, samoin usko ja rakkaus, jotka Kristus Jeesus saa aikaan. 15Tämä sanoma kannattaa uskoa ja ottaa vastaan: Kristus Jeesus tuli maailmaan pelastamaan syntisiä, ja minä olen heistä suurin. 16Minut armahdettiin siksi, että minussa Kristus Jeesus osoittaisi kärsivällisyytensä koko suuruuden. Hän halusi, että olisin myös tulevaisuudessa esikuva kaikille niille, jotka uskovat häneen saadakseen ikuisen elämän. 17Ikuinen kunnia ja kirkkaus ikuiselle kuninkaalle, kuolemattomalle, näkymättömälle ja ainoalle Jumalalle! Aamen.

1. Tim. - 1. kirje Timoteukselle 1:1-17UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä