Suomen Pipliaseura

30.5.2022 laudes

UT lukukappale

Fariseus ja syntinen nainen

36Eräs fariseus kutsui Jeesuksen syömään. Jeesus meni hänen kotiinsa ja asettui leposohvalle pöydän ääreen. 37Kaupungissa asui nainen, joka vietti paheellista elämää. Kun hän sai tietää, että Jeesus aterioi fariseuksen luona, hän tuli sinne mukanaan alabasteripullollinen tuoksuöljyä. 38Hän meni Jeesuksen taakse ja asettui tämän jalkojen viereen. Sitten nainen puhkesi itkuun, ja hänen kyyneleensä kastelivat Jeesuksen jalat, mutta hän kuivasi ne hiuksillaan. Hän suuteli Jeesuksen jalkoja ja voiteli ne tuoksuöljyllä.

39Fariseus, joka oli kutsunut Jeesuksen, näki kaiken ja mutisi itsekseen: »Jos hän olisi profeetta, hän tietäisi, millainen nainen häntä koskettelee. Tuo nainenhan on syntinen.» 40Silloin Jeesus sanoi: »Simon, minulla on sinulle asiaa.» »Kerro pois, opettaja», fariseus vastasi.

41»Oli kaksi miestä», Jeesus aloitti. »Molemmat olivat velkaa rahanlainaajalle, toinen viisisataa denaaria, toinen viisikymmentä. 42Kun heillä ei ollut varaa maksaa, rahanlainaaja antoi molemmille velan anteeksi. Mitä luulet, kumpi heistä rakastaa häntä enemmän?» 43Simon vastasi: »Varmaankin se, joka sai anteeksi isomman velan.» »Hyvin päätelty», Jeesus sanoi. 44Hän kääntyi naiseen päin mutta puhui Simonille: »Katso tätä naista. Kun tulin kotiisi, et antanut minulle jalkojenpesuvettä, mutta hän kasteli jalkani kyynelillään ja kuivasi ne hiuksillaan. 45Sinä et suudellut minua tervehdykseksi, mutta hän ei ole saavuttuaan muuta tehnytkään kuin suudellut jalkojani. 46Sinä et voidellut päätäni oliiviöljyllä, mutta hän voiteli jalkani tuoksuöljyllä. 47Siksi sanon sinulle: Hänen monet väärät tekonsa on annettu anteeksi, ja niinpä hän rakasti paljon. Se taas, jolle annetaan vain vähän anteeksi, rakastaa vain vähän.» 48Jeesus sanoi naiselle: »Sinun syntisi on annettu anteeksi.»

49Muut vieraat ihmettelivät: »Kuka on tämä mies, joka antaa syntejäkin anteeksi?» 50Mutta Jeesus sanoi naiselle: »Pelastuit, koska luotit minuun. Mene rauhassa.»

Luuk. - Luukas 7:36-50UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä