Suomen Pipliaseura

30.9.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Jeesuksen vangitseminen

43Jeesuksen vielä puhuessa paikalle saapui Juudas, yksi kahdestatoista oppilaasta. Hänen mukanaan tuli miekoin ja seipäin aseistautunut väkijoukko, jonka ylipapit, oppineet ja kansanjohtajat olivat lähettäneet. 44Jeesuksen ilmiantaja oli sopinut merkistä: »Jeesus on se, jota tervehdin suutelemalla. Pidättäkää hänet ja viekää vartioituna pois.» 45Tultuaan paikalle Juudas meni suoraan Jeesuksen luokse. »Rabbi!» hän sanoi ja suuteli Jeesusta. 46Väkijoukko kävi saman tien käsiksi Jeesukseen ja vangitsi hänet. 47Silloin yksi paikalla olevista veti miekkansa esiin ja iski ylipapin palvelijalta korvan irti.

48Jeesus sanoi väkijoukolle: »Oletteko lähteneet ottamaan minut kiinni kuin rikollisen, miekkojen ja seipäiden kanssa? 49Olen päivittäin opettanut julkisesti temppelissä, ettekä ole ottaneet minua kiinni. Mutta tämän on tapahduttava, jotta pyhien kirjoitusten ennustukset toteutuisivat.» 50Silloin kaikki Jeesuksen oppilaat jättivät hänet ja pakenivat.

51Jeesuksen mukaan oli lähtenyt nuori mies, jolla ei ollut yllään muuta kuin pellavainen vaate. Hänet otettiin kiinni, 52mutta hän riistäytyi vaatteestaan ja pakeni alasti.

Mark. - Markus 14:43-52UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä