Suomen Pipliaseura

31.08.2023

Sana

”Minä sanon teille, kuulijat: Rakastakaa vihollisianne ja tehkää hyvää niille, jotka vihaavat teitä. Siu-natkaa niitä, jotka kiroavat teitä. Rukoilkaa niiden puolesta, jotka puhuvat teistä pahaa.
Jos joku lyö sinua poskelle, tarjoa toinenkin poski. Jos joku vie sinulta päällysvaatteen, anna hänelle paitasikin. Anna jokaiselle, joka sinulta pyytää. Älä vaadi takaisin siltä, joka on vienyt sinulta jotain.
Kohdelkaa ihmisiä niin kuin toivoisitte heidän kohtelevan teitä. Mitä erityisen hienoa siinä on, jos rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä? Rakastavathan syntisetkin niitä, joilta saavat vastarakkautta. Entä mitä erityisen hienoa siinä on, jos kohtelette hyvin niitä, jotka kohtelevat teitä hyvin? Niin syntisetkin tekevät. Ja mitä erityisen hienoa on siinä, jos lainaatte niille, joiden uskotte maksavan teille takaisin? Syntisetkin lainaavat toisilleen, koska tietävät saavansa omansa pois. Rakastakaa te vihollisianne, teh-kää hyvää ja lainatkaa toivomatta mitään takaisin. Silloin teistä tulee Korkeimman lapsia ja saatte run-saan palkkion, sillä Jumala on hyvä kiittämättömille ja pahoille. Olkaa myötätuntoisia, niin kuin Isännekin on.” (Luuk. 6:27–36)

Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä