Suomen Pipliaseura

4.2.2023 vesper

UT lukukappale

Seurakunnan vanhimmat

17Seurakunnan vanhimmat, jotka ovat hoitaneet johtajan tehtäväänsä hyvin, ovat ansainneet kaksinkertaisen korvauksen. Tämä koskee varsinkin niitä, jotka näkevät vaivaa sanan julistajina ja opettajina. 18Sanotaanhan kirjoituksissakin: »Älä sido työtä tekevän härän turpaa» ja »Kyllä työläinen palkkansa ansaitsee». 19Älä ota vakavasti vanhinta kohtaan esitettyä syytöstä, ellei sitä tue kaksi tai kolme todistajaa. 20Pidä synnintekijöille julkinen puhuttelu, jotta muutkin pelkäisivät.

Neuvoja ja varoituksia

21Jumalan, Jeesuksen Kristuksen ja valittujen enkelien edessä kehotan sinua vakavasti: Noudata näitä ohjeita ennakkoluulottomasti äläkä suosi ketään. 22Harkitse tarkkaan, kenet siunaat panemalla kätesi hänen päälleen. Älä mene mukaan muiden synteihin, vaan pidä itsesi puhtaana. 23Älä juo enää pelkkää vettä vaan vähän viiniäkin vatsasi ja toistuvien vaivojesi vuoksi.

24Joidenkin synnit ovat ilmeisiä, ja he saavat tuomion jo etukäteen. Toiset kuitenkin tuomitaan vasta jälkeenpäin. 25Samoin jotkin hyvät teot ovat kaikkien nähtävissä, mutta muutkin tulevat kyllä aikanaan julki.

1. Tim. - 1. kirje Timoteukselle 5:17-25UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä