Suomen Pipliaseura

5.3.2024 Tiistai

Sana

Silloin Pietari tuli ja kysyi Jeesukselta: “Herra, kuinka monesti minun pitää antaa veljeni pahat teot anteeksi? Seitsemän kertaako?”

”Ei seitsemän vaan 77 kertaa”, Jeesus vastasi.

”Taivaiden valtakuntaa voikin ajatella näin: Kuningas päätti selvittää tilit palvelijoidensa kanssa.

Tilintarkastus aloitettiin, ja kuninkaan eteen tuotiin palvelija, jolla oli miljoonavelat. Hänellä ei ollut varaa maksaa niitä, joten hallitsija käski myydä orjiksi hänet ja hänen vaimonsa ja lapsensa. Myös koko hänen omaisuutensa myytäisiin velan maksamiseksi. Silloin palvelija heittäytyi maahan ja sanoi: ’Ole kärsivällinen, niin maksan kyllä sinulle koko summan. Hallitsijan tuli sääli palvelijaa, ja niin hän päästi tämän menemään ja antoi velan anteeksi.

Mennessään palvelija huomasi toisen palvelijan, joka oli hänelle satasen velkaa. Hän tarttui tätä kurkusta ja vaati: ’Maksa velkasi!’ Toinen palvelija heittäytyi maahan ja aneli: ’Ole kärsivällinen, niin maksan kyllä sinulle!’ Mutta ensimmäinen palvelija ei suostunut tähän. Hän järjesti velallisensa vankilaan, kunnes tämä maksaisi velkansa.

Tämän nähdessään muut palvelijat tyrmistyivät. He menivät hallitsijan puheille ja kertoivat hänelle kaiken. Kuningas käski palvelijan luokseen ja sanoi: ’Sinä surkimus! Minä annoin sinulle velkasi kokonaan anteeksi, kun pyysit sitä. Eikö sinunkin olisi pitänyt sääliä ystävääsi, niin kuin minä säälin sinua?’ Suutuksissaan kuningas antoi palvelijansa kiduttajien käsiin, kunnes tämä maksaisi velkansa kokonaan. Samoin tekee minun taivaallinen Isäni teille, jos ette anna veljellenne anteeksi täydestä sydämestänne.” (Matt. 18: 21–35)

Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä