Suomen Pipliaseura

4.7.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Älkää tuomitko toisianne

1Hyväksykää joukkoonne myös heikkouskoiset. Älkää alkako riidellä mielipiteistä. 2Jonkun usko antaa luvan syödä kaikkea, mutta epävarma syö vain kasviksia. 3Jos syöt kaikkea, älä vähättele sitä, joka ei syö. Jos taas et syö kaikkea, älä paheksu sitä, joka syö. Onhan Jumala ottanut omakseen hänetkin. 4Mikä oikeus sinulla on tuomita toisen palvelijaa? Oman isäntänsä edessä hän seisoo tai kaatuu – ja kyllä hän pysyy jaloillaan, koska Herra voi pitää hänet pystyssä.

5Joku pitää yhtä päivää toista merkittävämpänä, mutta toisen mielestä kaikki päivät ovat yhtä hyviä. Kummankin on syytä olla aivan varma siitä, mihin uskoo. 6Jos vertailet päiviä, tee se Herran nimissä. Jos syöt, syö Herran nimissä, koska kiität ruuasta Jumalaa. Jos taas et syö, ole syömättä Herran nimissä ja kiitä Jumalaa. 7Ei kukaan meistä elä itseään varten, eikä kukaan kuole itseään varten. 8Kun kerran elämme, elämme Herraa varten, ja kun kuolemme, kuolemme Herraa varten. Olemme siis Herran omia sekä eläessämme että kuollessamme. 9Juuri siksihän Kristus kuoli ja heräsi eloon, että hän olisi kuolleiden ja elävien hallitsija. 10Miksi siis paheksut lähimmäistäsi? Tai sinä, miksi vähättelet lähimmäistäsi? Kaikki me päädymme Jumalan tuomioistuimen eteen. 11Kirjoituksissahan sanotaan:

»Niin totta kuin elän, sanoo Herra,

minun edessäni polvistuu joka ikinen,

ja kaikkien suu ylistää Jumalaa.»

12Jokainen joutuu näin selvittämään asiansa Jumalan kanssa.

Tukekaa toisianne

13Meidän ei siis pidä enää tuomita toisiamme. Varotaan päinvastoin painostamasta muita, jottei kukaan toimisi vastoin omaatuntoaan. 14Herra Jeesus on vakuuttanut minut siitä, ettei mikään ole saastaista itsessään. Asiat ovat saastaisia vain sille, joka pitää niitä sellaisina. 15Jos veljesi tai sisaresi kuitenkin pahastuu siitä, mitä syöt, et ole noudattanut rakkauden vaatimusta. Älä saata ruuallasi tuhoon ihmistä, jonka puolesta Kristus on kuollut. 16Älkää pitäkö pilkkananne sitä hyvää, jonka olette saaneet. 17Jumalan valtakunnassa syöminen ja juominen ei ole tärkeää. Siellä iloitaan Pyhän Hengen antamasta oikeudenmukaisuudesta ja rauhasta.

Room. - Kirje roomalaisille 14:1-17UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä