Suomen Pipliaseura

5.1.2023 laudes

UT lukukappale

Jeesus häätää kauppiaat temppelistä

13Juutalaisten pääsiäisjuhla oli tulossa, ja Jeesus lähti Jerusalemiin. 14Hän näki temppelissä kauppiaita, jotka myivät härkiä, lampaita ja kyyhkysiä. Siellä oli myös rahanvaihtajia. 15Jeesus teki naruista ruoskan. Hän ajoi sillä temppelistä ulos kaikki, lampaat ja härätkin. Rahanvaihtajien rahat hän kaatoi maahan ja potki heidän pöytänsä nurin. 16Kyyhkysten myyjille hän sanoi: »Viekää nuo pois! Älkää tehkö Isäni talosta basaaria.» 17Tapaus sai hänen oppilaansa muistamaan, mitä pyhissä kirjoituksissa sanotaan: »Kiukku sinun talosi puolesta kuluttaa minut loppuun.»

18Juutalaiset kysyivät Jeesukselta: »Minkä ihmeteon esität todisteeksi siitä, että sinulla on oikeus tehdä näin?» 19Jeesus vastasi: »Hajottakaa tämä temppeli, niin pystytän sen taas kolmessa päivässä.» 20Tähän juutalaiset sanoivat: »Tätä temppeliä rakennettiin 46 vuotta. Sinäkö muka rakentaisit sen taas kolmessa päivässä?» 21Jeesus puhui kuitenkin ruumiinsa temppelistä. 22Kun hän sitten oli noussut kuolleista, oppilaat muistivat hänen sanansa, ja he uskoivat pyhiin kirjoituksiin ja Jeesuksen puheisiin.

Jeesus tietää, millaisia ihmiset ovat

23Jerusalemin pääsiäisjuhlilla monet alkoivat luottaa Jeesukseen nähdessään ihmeet, jotka hän teki todisteeksi alkuperästään. 24Jeesus ei kuitenkaan luottanut heihin, koska hän tunsi heidän sisimpänsä. 25Hänelle ei kenenkään tarvinnut todistaa, millainen ihminen on. Hän tiesi sen muutenkin.

Joh. - Johannes 2:13-25UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä