Suomen Pipliaseura

5.12.2022 laudes

UT lukukappale

Tervehdys

1Paavali, Silvanus ja Timoteus tervehtivät Tessalonikan seurakuntaa, joka kuuluu Isälle Jumalalle ja Herralle Jeesukselle Kristukselle. Jumalan hyvyyttä ja rauhaa teille.

Kiitos Jumalalle

2Kiitämme aina Jumalaa teistä kaikista ja mainitsemme teidät rukouksissamme. 3Jumalan ja Isämme edessä me muistelemme lakkaamatta uskollista työtänne, rakastavaa vaivannäköänne ja kestävää toivoanne, jonka olette panneet Jeesukseen Kristukseen. 4Veljet ja sisaret, te, joita Jumala rakastaa! Me tiedämme, että teidät on valittu. 5Ilosanomamme ei näet tullut teidän luoksenne vain sanoina vaan myös Pyhän Hengen voimana ja suurena varmuutena. Tehän tiedätte, millaisiksi me osoittauduimme teidän luonanne, teidän vuoksenne.

Tessalonikalaiset esimerkkinä

6Te puolestanne seurasitte meidän esimerkkiämme ja Herran esimerkkiä, kun pahoissa vaikeuksissannekin otitte sanan vastaan ja iloitsitte Pyhästä Hengestä. 7Näin teistä tuli esimerkki kaikille Makedonian ja Akhaian uskoville. 8Onhan Herran sana kaikunut teidän luotanne Makedonian ja Akhaian lisäksi kaikkialle muuallekin. Uskonne Jumalaan on tullut tunnetuksi joka paikassa, niin ettei meidän enää tarvitse itse julistaa yhtään mitään. 9Kaikkihan kertovat, miten meidän käyntimme teidän luonanne sujui: miten käännyitte pois epäjumalankuvista Jumalan puoleen, palvomaan elävää ja todellista Jumalaa. 10Aloitte odottaa taivaista hänen Poikaansa Jeesusta, jonka hän herätti kuolleiden joukosta ja joka pelastaa meidät tulevalta vihalta.

1. Tess. - 1. kirje tessalonikalaisille 1:1-10UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä