Suomen Pipliaseura

5.12.2022 vesper

UT lukukappale

Johannes Kastajan kuolema

1Noihin aikoihin ruhtinas Herodes Antipas sai kuulla Jeesuksesta. 2Hän sanoi palvelijoilleen: »Se on Johannes Kastaja. Hän on noussut kuolleiden joukosta, ja siksi hänellä on nuo voimat.»

3Herodes oli näet antanut pidättää ja kahlita Johanneksen ja heittää hänet vankilaan. Syynä tähän oli Herodias, Herodeksen veljen Filippoksen vaimo. 4Johannes oli sanonut Herodekselle, ettei tällä olisi ollut oikeutta ottaa Herodiasta vaimokseen. 5Siksi Herodes halusi tappaa Johanneksen. Hän kuitenkin pelkäsi kansaa, joka piti Johannesta profeettana.

6Herodeksen syntymäpäivillä Herodiaksen tytär esitti vieraille tanssin, ja Herodes mieltyi häneen. 7Siksi hän vannoi, että antaisi tytölle mitä tahansa tämä pyytäisi. 8Tyttö pyysi äitinsä yllyttämänä: »Anna minulle heti Johannes Kastajan pää tarjottimella.» 9Kuningas ahdistui, mutta halusi kuitenkin pitää valan, jonka oli vieraidensa kuullen vannonut. Niinpä hän käski antaa sen, mitä häneltä pyydettiin. 10Hän lähetti vankilaan käskyn, että Johanneksen kaula oli katkaistava. 11Niin Johanneksen pää tuotiin tarjottimella ja annettiin tytölle, joka vei sen äidilleen.

12Johanneksen oppilaat kävivät noutamassa ruumiin. He hautasivat Johanneksen ja lähtivät kertomaan Jeesukselle, mitä oli tapahtunut.

Matt. - Matteus 14:1-12UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä