Suomen Pipliaseura

5.3.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus parantaa virkamiehen pojan

43Kahden päivän kuluttua Jeesus lähti Galileaan. 44Hän oli itse sanonut, ettei profeettaa arvosteta isiensä mailla. 45Kun hän sitten tuli Galileaan, hänet otettiin innokkaasti vastaan. Galilealaiset olivat olleet Jerusalemissa juhlissa ja nähneet, mitä Jeesus siellä teki.

46Jeesus tuli taas Kaanaan, missä hän oli muuttanut veden viiniksi. Kapernaumissa oli korkea virkamies, jonka poika oli sairas. 47Hän kuuli, että Jeesus oli tullut Juudeasta Galileaan. Niinpä hän lähti tapaamaan Jeesusta ja pyysi, että tämä tulisi ja parantaisi hänen poikansa, joka oli kuolemaisillaan. 48Jeesus sanoi: »Te ette tosiaankaan usko, jos ette saa nähdä todisteita ja ihmeitä.» 49Virkamies pyysi: »Herra, tule mukaani, ennen kuin lapseni kuolee.» 50Jeesus sanoi hänelle: »Mene kotiin, poikasi jää eloon.»

Mies luotti Jeesuksen sanaan ja lähti. 51Jo kotimatkalla hänen palvelijansa tulivat häntä vastaan ja kertoivat, että poika oli elossa. 52Mies kysyi, milloin poika oli alkanut voida paremmin. Palvelijat kertoivat, että kuume oli laskenut edellisenä päivänä alkuiltapäivästä. 53Isä ymmärsi sen tapahtuneen juuri silloin, kun Jeesus oli sanonut: »Poikasi jää eloon.» Hän ja koko hänen talonväkensä alkoivat uskoa Jeesukseen.

54Tämän toisen todisteen alkuperästään Jeesus siis antoi tultuaan Juudeasta Galileaan.

Joh. - Johannes 4:43-54UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä