Suomen Pipliaseura

5.5.2022 vesper

UT lukukappale

Kristus yhdistää

11Muistakaa siis, että olitte alun perin ympärileikkaamattomia vierasuskoisia, niin kuin teitä nimittävät ne, joiden ympärileikkaus on ihmisten tekemä. 12Siihen aikaan te ette eläneet Kristuksen yhteydessä. Ette kuuluneet Israelin kansaan, ja Jumalan kanssa solmitut liitot ja niiden lupaukset olivat teille vieraita. Elitte maailmassa ilman Jumalaa ja toivoa. 13Nyt te olette kuitenkin Kristuksen Jeesuksen yhteydessä. Hänen verensä voimasta te olette lähellä Jumalaa, vaikka ennen olitte kaukana hänestä.

14Kristus itse on näet meidän rauhamme. Hänen ruumiissaan me kahteen eri ryhmään kuuluvat ihmiset olemme yhtä; hän on purkanut väliltämme vihollisuuden muurin. 15Hän on määräyksellään mitätöinyt käskyjen lain luodakseen noita kahta eri ryhmää edustavista ihmisistä uudenlaisen ihmisen ja tehdäkseen näin rauhan. 16Kun Jeesus kuoli ristillä, hän hävitti myös heidän vihollisuutensa. Se muuttui hänen ruumiissaan sovinnoksi Jumalan ja heidän molempien välillä.

17Hän tuli julistamaan rauhaa teille, jotka olette kaukana, ja teille, jotka olette lähellä. 18Yhden ja saman Hengen välityksellä hän on avannut meille molemmille pääsyn Isän luokse. 19Te ette siis ole enää vieraita ja muukalaisia vaan samaa kansaa kuin pyhät ja Jumalan luona asuvat. 20Te olette kiviä rakennuksessa, jonka perustuksena ovat apostolit ja profeetat ja jonka tärkein kivi on itse Kristus Jeesus. 21Hän pitää koossa rakennuksen, joka Herran voimalla rakentuu pyhäksi temppeliksi. 22Kristuksen ja Pyhän Hengen voima tekee teistä asunnon Jumalalle.

Ef. - Kirje efesoslaisille 2:11-22UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä