Suomen Pipliaseura

5.6.2022 Helluntain laudes

UT lukukappale

Jumalan salainen viisaus

6Viisaasti me puhumme silloin, kun olemme viisaudessaan täydellisten ihmisten seurassa. Emme kuitenkaan julista tämän ajan viisautta emmekä tämän ajan kukistuvien mahtien viisautta. 7Me julistamme Jumalan kätkettyä viisautta, salaisuutta, jonka hän jo ennen aikojen alkua määräsi tuottamaan meille kunniaa. 8Tätä viisautta eivät meidän aikamme valtiaat ole oppineet tuntemaan. Jos he olisivat sen tunteneet, he eivät olisi ristiinnaulinneet kirkkauden Herraa. 9Niin kuin kirjoituksissa sanotaan, tämä on

»sitä, mitä silmä ei nähnyt eikä korva kuullut,

mikä ei tullut ihmiselle mieleenkään,

minkä Jumala valmisti niille, jotka rakastavat häntä».

10Meille Jumala ilmoitti sen Henkensä kautta, sillä Henki tietää kaiken, myös Jumalan syvimmät salaisuudet.

Ihmisen mieli ja Jumalan Henki

11Ei kai ihmistäkään tunne kukaan muu kuin hänen oma henkensä? Samoin vain Jumalan Henki tuntee Jumalan. 12Me emme saaneet maallista henkeä vaan Jumalan Hengen, jotta tietäisimme, mitä hän on meille lahjoittanut.

13Näistäkin lahjoista me puhumme. Käyttämämme sanat olemme kuitenkin oppineet Hengeltä emmekä ihmisten viisaudesta. Selitämme hengellisiä asioita hengellisille ihmisille. 14Normaali ihmismieli ei voi ottaa vastaan Jumalan Hengen sanomaa, koska se tuntuu älyttömältä. Sanomaa ei voi ymmärtää, koska sitä on tutkittava hengellisesti. 15Hengellinen ihminen sen sijaan pystyy tutkimaan kaikkea, vaikkei häntä itseään voi tutkia kukaan.

16»Kuka tuntisi Herran mielen,

kuka osaisi neuvoa häntä?»

Meillä on kuitenkin samanlainen mieli kuin Kristuksella.

1. Kor. - 1. kirje korinttilaisille 2:6-16UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä