Suomen Pipliaseura

5.7.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

Tervehdys

1Minä, Paavali, olen Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli. Kirjoitan yhdessä veli Timoteuksen kanssa Korintissa olevalle Jumalan seurakunnalle ja kaikille muillekin pyhille koko Akhaiassa. 2Hyvyyttä ja rauhaa teille Isältämme Jumalalta ja Herralta Jeesukselta Kristukselta.

Jumala rohkaisee

3Ylistys Jumalalle, Herramme Jeesuksen Kristuksen Isälle! Hän on armollinen Isä ja Jumala, rohkaisija kaikissa tilanteissa. 4Hän rohkaisee meitä kaikissa vaikeuksissamme, jotta häneltä saamamme rohkeuden turvin voimme rohkaista muita vaikeuksiin joutuneita. 5Mitä enemmän osallistumme Kristuksen kärsimyksiin, sitä enemmän hän rohkaisee meitä. 6Jos me joudumme pulaan, sen tarkoituksena on, että te rohkaistuisitte ja pelastuisitte. Jos meitä rohkaistaan, tekin saatte voimaa ja rohkeutta kestää samoja kärsimyksiä kuin me. 7Luotamme teihin lujasti. Tiedämmehän, että kun kärsimme yhdessä, Kristus myös lohduttaa meitä kaikkia yhteisesti.

8Veljet ja sisaret, tahdomme kertoa teille, millaiseen ahdinkoon jouduimme Aasian maakunnassa. Kohtasimme siellä niin ylivoimaisia vaikeuksia, ettemme uskoneet selviävämme niistä hengissä. 9Kuolemaantuomittujahan me olimmekin, ettemme luottaisi itseemme vaan Jumalaan, joka herättää kuolleet. 10Hän pelasti meidät tästä kuolemanvaarasta ja pelastaa tulevaisuudessakin. Häneen me olemme panneet toivomme, ja hän kyllä pelastaa meidät, 11kun tekin autatte meitä rukouksillanne. Moni kiittää meidän puolestamme Jumalaa siitä armosta, jonka olemme saaneet lahjaksi.

Paavali vakuuttaa vilpittömyyttään

12Olemme ylpeitä siitä, ettemme ole missään turvautuneet inhimilliseen oveluuteen vaan Jumalan hyvyyteen. Omatuntomme nimittäin todistaa, että varsinkin teitä kohtaan me olemme olleet juuri niin suoria ja vilpittömiä kuin Jumala edellyttää. 13Emme me kirjoita teille muuta kuin sellaista, minkä voitte itse lukea ja ymmärtää. Toivon, että sisäistätte kunnolla sen, 14minkä jo osaksi ymmärrättekin: Herramme Jeesuksen paluupäivänä te voitte olla ylpeitä meistä, niin kuin mekin olemme teistä.

2. Kor. - 2. kirje korinttilaisille 1:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä