Suomen Pipliaseura

5.7.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Riemukulkue Jerusalemiin

28Tämän sanottuaan Jeesus lähti muiden edellä kulkemaan Jerusalemiin vievää tietä. 29Kun hän Betfagea ja Betaniaa lähestyessään saapui vuorelle, jota sanotaan Oliivimäeksi, hän antoi kahdelle oppilaalleen tehtävän: 30»Menkää tuohon kylään. Sinne tullessanne löydätte kiinni sidotun aasinvarsan, jolla kukaan ei ole vielä ratsastanut. Ottakaa se ja tuokaa minulle. 31Jos joku kysyy, miksi otatte sen, niin sanokaa: ’Herra tarvitsee sitä.’»

32Oppilaat lähtivät ja löysivät varsan, niin kuin Jeesus oli sanonut. 33Kun he irrottivat sen, omistajat kysyivät: »Mihin te sitä varsaa viette?» 34»Herra tarvitsee sitä», oppilaat vastasivat. 35He veivät varsan Jeesukselle, heittivät vaatteitaan sen selkään ja auttoivat Jeesuksen ratsaille. 36Jeesuksen ratsastaessa he levittivät vaatteitaan myös tielle hänen eteensä.

37Jeesus lähestyi jo paikkaa, josta tie alkaa laskeutua Oliivimäen rinnettä alas. Silloin koko oppilasjoukko alkoi riemuita ääneen. He ylistivät kovalla äänellä Jumalaa kaikista niistä voimateoista, jotka olivat saaneet nähdä, 38ja huusivat:

»Siunattu se, joka tulee,

kuningas Herran nimissä!

Taivaassa rauha

ja korkeuksissa kirkkaus!»

39Jotkut väkijoukossa olevat fariseukset sanoivat Jeesukselle: »Opettaja, kiellä oppilaitasi.» 40Jeesus vastasi: »Minä sanon teille: kun he vaikenevat, kivet alkavat huutaa.»

Luuk. - Luukas 19:28-40UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä