Suomen Pipliaseura

5.9.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus kävelee veden päällä

45Heti sen jälkeen Jeesus käski oppilaat veneeseen ja lähetti heidät etukäteen vastarannalle Betsaidaan. Sillä aikaa Jeesus päästi väkijoukon pois. 46Hyvästeltyään ihmiset Jeesus meni vuorelle rukoilemaan. 47Illan tultua oppilaiden vene oli keskellä järveä, ja Jeesus oli yksin maissa. 48Hän huomasi, että oppilaat joutuivat soutamaan vaikeassa vastatuulessa. Aamuyöllä Jeesus tuli vettä pitkin kävellen heitä kohti ja aikoi mennä heidän ohitseen. 49Kun oppilaat näkivät hänen kävelevän järven pinnalla, he luulivat häntä aaveeksi ja huusivat kauhusta. 50He kaikki näkivät hänet ja kauhistuivat. Samassa Jeesus kuitenkin sanoi heille: »Ottakaa rauhallisesti, minä se olen. Älkää pelätkö.»

51Jeesus nousi veneeseen oppilaiden luokse, ja tuuli tyyntyi. Oppilaat olivat aivan ihmeissään. 52Ruokkimisihmekään ei ollut saanut heitä ymmärtämään, mistä oli kyse. Niin lukkiutunut heidän mielensä oli.

Sairaat parantuvat

53Järven yli päästyään Jeesus ja oppilaat rantautuivat Gennesaretiin. 54Kun he nousivat veneestä, Jeesus tunnistettiin heti. 55Ihmiset lähtivät juosten levittämään tietoa koko seudulle, ja sairaita alettiin tuoda paareilla sinne, missä Jeesuksen kuultiin olevan. 56Minne vain hän menikin – kylään, kaupunkiin tai maatilalle – aina ihmiset toivat aukioille sairaita. He pyysivät, että nämä saisivat koskettaa edes Jeesuksen viitan tupsua. Kaikki, jotka koskettivat sitä, paranivat.

Mark. - Markus 6:45-56UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä