Suomen Pipliaseura

6.12.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus ruokkii tuhansia ihmisiä

13Sen kuultuaan Jeesus lähti veneellä ja vetäytyi asumattomalle seudulle yksinäisyyteen. Kun ihmiset saivat tietää tästä, he lähtivät kaupungeista ja seurasivat Jeesusta kävellen. 14Jeesus nousi veneestä ja näki väenpaljouden. Hänessä heräsi sääli ihmisiä kohtaan, ja hän paransi heidän sairautensa.

15Illan tullen oppilaat saapuivat Jeesuksen luokse ja sanoivat: »Tämä paikka on autio, ja päivä on jo pitkällä. Päästä ihmiset lähtemään, että he voivat mennä kyliin ostamaan itselleen ruokaa.» 16»Se ei ole tarpeen», Jeesus vastasi. »Antakaa te heille syötävää.» 17»Ei meillä ole kuin viisi leipää ja kaksi kalaa», oppilaat sanoivat. 18»Tuokaa ne minulle», Jeesus sanoi 19ja kehotti väkijoukkoa asettumaan nurmikolle. Hän otti ne viisi leipää ja kaksi kalaa, katsoi taivaalle ja lausui kiitosrukouksen. Sitten hän taitteli leivästä paloja ja antoi ne oppilaille, jotka puolestaan jakoivat ne ihmisille. 20Kaikki söivät vatsansa täyteen, ja ruoantähteitä jäi kaksitoista täyttä korillista. 21Syömässä oli ollut noin viisituhatta miestä ja lisäksi naisia ja lapsia.

Jeesus kävelee veden päällä

22Heti sen jälkeen Jeesus käski oppilaat veneeseen ja käski heidän mennä edeltä toiselle puolelle järveä. Hän huolehtisi väkijoukon matkaan. 23Lähetettyään joukon pois Jeesus nousi vuorelle omiin oloihinsa rukoilemaan. Illalla hän oli yksin vuorella. 24Vene oli ehtinyt jo satojen metrien päähän rannasta ja ponnisteli aallokossa vastatuuleen.

25Aamuyöllä Jeesus tuli oppilaiden luokse järven pinnalla kävellen. 26Kun oppilaat näkivät hänen kulkevan veden päällä, he kauhistuivat ja huusivat peloissaan: »Se on kummitus!» 27Mutta Jeesus sanoi heille: »Ottakaa rauhallisesti, minä se olen. Älkää pelätkö.» 28Pietari vastasi: »Herra, jos se olet sinä, niin käske minun tulla luoksesi vettä pitkin.» 29»Tule!» Jeesus sanoi. Pietari astui veneestä ja meni vettä pitkin Jeesuksen luokse. 30Mutta sitten hän pelästyi huomatessaan, miten kovaa järvellä tuuli. Hän alkoi upota ja huusi: »Herra, pelasta minut!» 31Jeesus ojensi heti kätensä ja tarttui Pietariin. »Miksi aloit epäillä, vähäuskoinen?» hän kysyi. 32He nousivat veneeseen, ja tuuli tyyntyi. 33Silloin kaikki heittäytyivät veneen pohjalle ja sanoivat: »Sinä olet tosiaan Jumalan Poika.»

Jeesus parantaa Gennesaretissa

34Järven yli päästyään Jeesus ja oppilaat menivät Gennesaretin alueelle. 35Kun asukkaat tunnistivat Jeesuksen, he levittivät tietoa hänestä koko seudulle. Kaikki sairaat tuotiin Jeesuksen luokse. 36He pyysivät, että saisivat edes koskettaa hänen viittansa tupsua. Kaikki, jotka koskettivat sitä, paranivat.

Matt. - Matteus 14:13-36UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä