Suomen Pipliaseura

6.2.2023 vesper

UT lukukappale

Orjat ja isännät

1Orjan asemassa olevien on kunnioitettava isäntiään kaikin tavoin, jottei Jumalan nimeä ja meidän opetustamme pilkattaisi. 2Uskoville isännille ei pidä osoittaa vähäisempää kunnioitusta siksi, että he ovat uskonveljiä. Päinvastoin heitä on palveltava tavallistakin nöyremmin. Hehän ovat uskovia, rakkaita veljiä, jotka tekevät paljon hyvää.

Väärä ja oikea rikkaus

Opeta ja painota kaikkea tätä. 3Se, joka opettaa jotain muuta eikä omaksu Herramme Jeesuksen Kristuksen tervettä ja oikeaa oppia, 4on ylimielinen ja tietämätön. Hän tahtoo kiihkeästi väitellä ja kiistellä muiden kanssa. Tästä seuraa vain kateutta, riitaa, pahoja puheita, epäluuloja 5ja erimielisyyksiä ymmärryksensä pilanneiden ihmisten välillä. He ovat vieraantuneet totuudesta ja pitävät hurskautta pelkkänä tulonlähteenä. 6Suuren rikkauden lähde se onkin, kun tyydymme siihen, mitä meillä on. 7Emme me näet tuoneet maailmaan mitään emmekä voi ottaa täältä mitään mukaamme. 8Saamme olla tyytyväisiä, kun meillä on ruokaa ja suojaa.

9Ne, jotka tahtovat rikastua, joutuvat monenlaisiin kiusauksiin. He jäävät koukkuun järjettömiin ja vahingollisiin houkutuksiin, jotka kiskovat ihmisiä onnettomuuteen ja tuhoon. 10Kaiken pahan alku ja juuri on näet rahanhimo. Rahaa haaliessaan jotkut ovat eksyneet uskosta ja tuottaneet itselleen paljon tuskaa.

1. Tim. - 1. kirje Timoteukselle 6:1-10UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä