Suomen Pipliaseura

6.6.2022 laudes

UT lukukappale

Pietari tunnustaa, että Jeesus on Kristus

18Kun Jeesus oli vetäytynyt oppilaidensa kanssa rukoilemaan, hän kysyi heiltä: »Mitä ihmiset puhuvat minusta? Kuka minä heidän mielestään olen?» 19Oppilaat vastasivat: »Joidenkin mielestä sinä olet Johannes Kastaja, toisten mielestä Elia. Jotkut taas sanovat sinun olevan joku entisaikojen profeetta, joka on noussut kuolleista.» 20»Kuka minä teidän mielestänne olen?» Jeesus kysyi, ja Pietari vastasi: »Sinä olet Kristus, Jumalan Voideltu.»

Jeesus ennustaa kuolemansa ja ylösnousemuksensa

21Jeesus kielsi oppilaita ankarasti puhumasta asiasta kenellekään ja sanoi: 22»Ihmisen Pojan täytyy kärsiä paljon. Kansanjohtajat, ylipapit ja oppineet torjuvat hänet, ja hänet tapetaan. Kolmantena päivänä hänet kuitenkin herätetään kuolleista.»

23Jeesus sanoi kaikille: »Jos joku tahtoo olla minun seuraajani, hänen on kiellettävä itsensä, otettava ristinsä joka päivä ja seurattava minua. 24Sillä se, joka tahtoo pelastaa henkensä, menettää sen. Sen sijaan se, joka menettää henkensä minun vuokseni, pelastuu. 25Kannattaako kauppa, jos ihminen voittaa omakseen koko maailman mutta kärsii tappion ja tuhoutuu? 26Kun Ihmisen Poika palaa takaisin kirkkaudessaan Isän ja pyhien enkelien kanssa, hän häpeää jokaista, joka häpeää minua ja minun sanojani. 27Minä vakuutan teille: jotkut teistä eivät ehdi kuolla ennen kuin näkevät Jumalan valtakunnan.»

Luuk. - Luukas 9:18-27UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä