Suomen Pipliaseura

6.9.2022 vesper

UT lukukappale

Jumalan käskyt ja ihmisten säännöt

1Jeesuksen luokse kokoontui fariseuksia ja joitain Jerusalemista tulleita oppineita. 2He huomasivat, että jotkut Jeesuksen oppilaat söivät puhdistamattomin käsin. 3Fariseukset tai muutkaan juutalaiset eivät syö, elleivät ole ensin pesseet käsiään huolellisesti. Näin he noudattavat esivanhempiensa perinteitä. 4Torilta tultuaankaan he eivät syö ennen kuin ovat peseytyneet. He noudattavat monia muitakin perinnäistapoja, kuten maljojen, ruukkujen, pronssiastioiden ja kankaiden pesuja.

5Niinpä fariseukset ja oppineet kysyivät Jeesukselta: »Miksi sinun oppilaasi eivät elä esivanhempien perinteiden mukaisesti vaan syövät epäpuhtain käsin?»

6Jeesus vastasi: »Olette te kyllä melkoisia teeskentelijöitä! Jesaja on ennustanut teistä aivan oikein. Kirjoituksissahan sanotaan:

’Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan,

mutta sen sydän pysyy kaukana minusta.

7Turhaan he palvovat minua,

jos opettavat ihmisten käskyjä.’

8Te hylkäätte Jumalan käskyn ja noudatatte ihmisten perinnettä.»

9Jeesus jatkoi: »Olette taitavasti mitätöineet Jumalan käskyn, jotta voitte nostaa tilalle oman perinteenne. 10Mooseshan sanoi: ’Kunnioita isääsi ja äitiäsi’ ja ’Joka kiroaa isäänsä tai äitiään, ansaitsee kuoleman.’ 11Te opetatte kuitenkin toisin. Jos joku sanoo isälleen tai äidilleen: ’Lupasin korbaniksi, uhrilahjaksi, sen, mitä sinun piti saada minulta’, 12te ette enää anna hänen tehdä mitään isänsä tai äitinsä hyväksi. 13Tätä perinnettä jatkaessanne te mitätöitte Jumalan käskyn. Monet muutkin tapanne ovat aivan samanlaisia.»

Mark. - Markus 7:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.11.22
Seuraa meitä