Suomen Pipliaseura

7.12.2022 vesper

UT lukukappale

Jumalan käskyt ja ihmisten perinteet

1Silloin Jeesuksen luokse tuli Jerusalemista fariseuksia ja oppineita. He kysyivät: 2»Miksi oppilaasi rikkovat perinteisiä sääntöjä eivätkä pese käsiään, kun käyvät syömään?» 3Jeesus vastasi: »Miksi te itse rikotte Jumalan käskyjä perinteellänne? 4Jumalahan on sanonut: ’Kunnioita isääsi ja äitiäsi’ ja ’Joka kiroaa isäänsä tai äitiään, ansaitsee kuoleman’. 7Teeskentelijöitä te olette! Jesaja ennusti teistä osuvasti:

8’Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan,

mutta sen sydän pysyy kaukana minusta.

9Turhaan he palvovat minua,

jos opettavat ihmisten käskyjä.’»

10Jeesus kutsui väkijoukon luokseen ja sanoi: »Kuunnelkaa ja ymmärtäkää! 11Ei ihmistä saastuta se, mikä menee suusta sisään. Ihmisen saastuttaa se, mikä tulee suusta ulos.»

12Silloin oppilaat tulivat sanomaan Jeesukselle: »Tiedätkö, että fariseukset pöyristyivät puheestasi?» 13Jeesus vastasi vain: »Jos kasvi ei ole taivaallisen Isäni istuttama, se revitään juurineen maasta. 14Älkää välittäkö heistä! He ovat sokeita, jotka taluttavat toisia sokeita. Kaikki putoavat kuoppaan.»

15Pietari sanoi: »Selitä meille, mitä vertauksesi tarkoittaa.» 16»Ettekö tekään ole vielä ymmärtäneet?» Jeesus vastasi. 17»Ettekö ymmärrä: Se, mikä menee suusta sisään, kulkee vatsan kautta ja poistuu käymälässä. 18Mutta se, mikä tulee suusta ulos, on lähtöisin sydämestä. Se saastuttaa ihmisen. 19Sydämestä ovat lähtöisin pahat ajatukset, murhat, uskottomuus ja muut seksuaaliset rikkomukset, varkaudet, väärät todistukset ja herjaavat puheet. 20Tällaiset asiat ne ihmisen saastuttavat, ei se, että syö pesemättömin käsin.»

Matt. - Matteus 15:1-20UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.14.1
Seuraa meitä