Suomen Pipliaseura

7.2.2023 laudes

UT lukukappale

6Minä ilmoitin nimesi niille ihmisille, jotka valitsit maailmasta minun omikseni. He olivat sinun, mutta sinä annoit heidät minulle. He ovat noudattaneet sinun sanaasi. 7Sinun luotasi on peräisin kaikki se, minkä olet minulle antanut. Tämä on nyt selvinnyt heille. 8Olen näet kertonut heille kaiken, minkä annoit kerrottavakseni. He ottivat minun puheeni omakseen ja saivat tietää, että olen tosiaan tullut sinun luotasi. He uskoivat, että sinä lähetit minut.

9Minä rukoilen heidän puolestaan, en maailman puolesta. Rukoilen niiden puolesta, jotka annoit minulle, sillä he kuuluvat sinulle. 10Kaikki, mikä on minun, on sinun. Ja kaikki, mikä on sinun, on minun. Minun kirkkauteni ilmenee heissä.

11Minä en enää ole maailmassa, vaan tulen sinun luoksesi. He kuitenkin jäävät maailmaan. Pyhä Isä, suojele heitä nimelläsi – sillä nimellä, jonka olet minulle antanut. Anna heidän olla yhtä niin kuin mekin olemme. 12Minä pidin heistä huolta, kun vielä olin heidän kanssaan. Suojelin heitä nimelläsi, jonka olet minulle antanut. Heistä tuhoutui vain tuhon lapsi. Kirjoitusten mukaan niin pitikin tapahtua.

13Nyt tulen sinun luoksesi. Kerron nämä asiat ollessani vielä maailmassa, että iloni täyttäisi heidät. 14Minä olen antanut heille sinun sanasi. Maailma on alkanut vihata heitä, koska he eivät ole tästä maailmasta niin kuin en minäkään. 15En rukoile, että ottaisit heidät pois maailmasta, vaan rukoilen sinua suojelemaan heitä pahalta. 16He eivät ole tästä maailmasta niin kuin en minäkään. 17Anna totuuden pyhittää heidät. Sinun sanasi on totuus. 18Minä lähetin heidät maailmaan niin kuin sinä lähetit minut. 19Minä pyhitän itseni heidän vuokseen, niin että hekin olisivat totuuden pyhittämiä.

Joh. - Johannes 17:6-19UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä