Suomen Pipliaseura

7.2.2023 vesper

UT lukukappale

Uskon kilpailu

11Vältä sinä, Jumalan oma, kaikkea tätä! Tavoittele oikeudenmukaisuutta, hurskautta, uskoa, rakkautta, kestävyyttä ja lempeyttä. 12Kilpaile hyvä uskon kilpailu ja tartu siten ikuiseen elämään. Siihen sinut kutsuttiin, ja tämän uskosi tunnustit monien todistajien kuullen. 13Saman hyvän tunnustuksen antoi Kristus Jeesus, kun hän todisti Pontius Pilatuksen aikana. Kristus ja Jumala, kaiken elämän lähde, ovat todistajiani, kun kehotan sinua: 14hoida velvollisuuksiasi tahrattomasti ja moitteettomasti, kunnes Herramme Jeesus Kristus ilmestyy. 15Se tapahtuu sillä hetkellä, jonka määrää ylistettävä ja ainoa hallitsija, kuninkaiden Kuningas ja herrojen Herra. 16Hän yksin on kuolematon. Hän asuu valossa, jonka lähelle ei voi mennä. Yksikään ihminen ei ole häntä nähnyt eikä voikaan nähdä. Hänen ovat kunnia ja ikuinen valta. Aamen.

Oikea rikkaus

17Varoita ylpeilemisestä niitä, jotka ovat rikkaita tässä maailmassa. Neuvo heitä, etteivät pane toivoaan epävarmaan rikkauteen vaan Jumalaan, joka antaa iloksemme runsaasti kaikkea. 18Kehota heitä tekemään hyvää, keräämään rikkaudekseen hyviä tekoja ja jakamaan omaisuuttaan anteliaasti muille. 19Näin he kokoavat itselleen aarteen, hyvän perustuksen tulevan varalle, ja pääsevät kiinni todelliseen elämään.

Loppukehotukset

20Rakas Timoteus, pidä tallessa se, mikä on uskottu sinun haltuusi! Käännä selkäsi maallisille höpinöille ja tietona esitetyille väärille vastaväitteille. 21Jotkut ovat alkaneet esittää sellaisia ja etääntyneet uskosta.

Jumalan hyvyyttä teille!

1. Tim. - 1. kirje Timoteukselle 6:11-21UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.7
Seuraa meitä