Suomen Pipliaseura

7.3.2024 Torstai

Sana

Jeesus ajoi demonia miehestä, joka oli mykkä. Kun demoni oli lähtenyt, mies alkoi puhua ja ihmiset olivat ihmeissään. Jotkut kuitenkin sanoivat: ”Belsebulin, päädemonin, voimalla hän karkottaa demoneja.” Toiset taas halusivat koetella Jeesusta ja odottivat hänen antavan merkin taivaasta.

Jeesus tiesi, mitä he ajattelivat, ja sanoi: ”Jos Saatana olisi kääntynyt itseään vastaan, kuinka hänen valtakuntansa voisi kestää? Jokainen sisäisesti jakautunut valtakunta raunioituu, ja talot sortuvat toistensa päälle. Te sanotte, että ajan demoneja pois Belsebulin voimalla. Jos nyt minä karkotan demoneja Belsebulin voimalla, niin kenen voimalla teidän oppipoikanne niitä karkottavat? Heidän toimintansa vie pohjan syytöksiltänne. Mutta entä jos Jumalalla on sormensa pelissä, kun karkotan demoneja? Silloinhan Jumalan valtakunta on saapunut luoksenne.

Kun vahva ja aseistettu mies vartioi kartanoaan, hänen omaisuutensa on turvassa, kunnes tulee vielä vahvempi mies. Tämä voittaa hänet ja ottaa häneltä ne taisteluvarusteet, joihin hän luotti. Sitten vahvempi mies jakaa saamansa saaliin. Se, joka ei ole minun puolellani, on minua vastaan. Hän hajottaa, koska ei kokoa yhdessä minun kanssani.” (Luuk. 11: 14–23)

Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä