Suomen Pipliaseura

7.4.2022 laudesin tekstit

UT lukukappale

Siinain vuori ja Siionin vuori

14Pyrkikää elämään rauhassa kaikkien kanssa ja tavoitelkaa puhtautta, jota ilman ei kukaan saa nähdä Herraa. 15Pitäkää huolta, ettei kukaan ole Jumalan epäsuosiossa eikä mikään katkeruuden juuri pääse kasvattamaan vahingollisia versojaan. Yksikin sellainen näet saastuttaa monet. 16Vahtikaa, ettei kukaan ole seksuaalisesti holtiton tai keskity maallisiin asioihin niin kuin Esau, joka myi asemansa esikoisena yhdestä ateriasta. 17Kyllähän te tiedätte, että kun hän myöhemmin tahtoi saada isältään siunauksen, hänet hylättiin. Hän ei saanut mahdollisuutta perua valintaansa, vaikka aneli itkien.

18Vuori, jonka juurelle te olette tulleet, ei ole se käsin kosketeltava vuori, joka savusi tulisena. Sillä vuorella oli synkkää, pimeää ja myrskyisää. 19Kuului torven toitotusta ja puhetta, joka sai kuulijat anelemaan, ettei heidän tarvitsisi kuulla enempää. 20He eivät kestäneet määräystä: »Eläinkin on kivitettävä kuoliaaksi, jos se koskee tähän vuoreen.» 21Se näky oli niin pelottava, että Mooseskin sanoi: »Minä pelkään ja vapisen.»

22Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin luokse. Olette tulleet taivaalliseen Jerusalemiin, kymmenientuhansien enkelien luokse. Olette tulleet juhlaan, 23taivaan kirjaan merkittyjen esikoisten seurakunnan luokse. Olette tulleet Jumalan, kaikkien tuomarin, ja päämääräänsä päässeiden syyttömien henkien luokse. 24Olette tulleet Jeesuksen, uuden liiton välittäjän, luokse. Kun hänen vertaan vihmotaan, se huutaa, muttei kostoa niin kuin Abelin veri.

Kuunnelkaa Jumalaa

25Älkää missään tapauksessa pyytäkö, ettei teidän tarvitsisi kuunnella häntä, joka puhuu! Esivanhemmatkaan eivät selvinneet rangaistuksetta maan päällä, kun pyysivät päästä kuulemasta jumalallista ilmoitusta. Emmekö me siis saisi vielä paljon ankaramman rangaistuksen, jos käännämme selkämme hänelle, jonka puhe kuuluu taivaasta. 26Hänen äänensä sai silloin maan vapisemaan. Nyt hän on luvannut: »Vielä kerran minä järisytän paitsi maata myös taivasta.»

27Sanat »vielä kerran» viittaavat siihen, miten kaikki luotu järkkyy ja siirtyy paikaltaan. Näin paikallaan pysyy vain se, mikä ei järky. 28Me saamme järkkymättömän valtakunnan. Siksi meidän pitää palvella Jumalaa pyhää pelkoa tuntien niin kuin hän tahtoo. 29Onhan meidän Jumalammekin kuin tuli, joka polttaa kaiken tuhkaksi.

Hepr. - Kirje heprealaisille 12:14-29UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.13
Seuraa meitä