Suomen Pipliaseura

7.9.2022 laudes

UT lukukappale

19Ruokaa saatuaan hän voimistui.

Saulos julistaa sanomaa Damaskoksessa

Saulos vietti Damaskoksessa muutaman päivän sikäläisten uskovien seurassa. 20Hän alkoi heti julistaa synagogissa, että Jeesus on Jumalan Poika. 21Kuulijat olivat ihmeissään ja sanoivat: »Eikö tämä sama mies hävittänyt Jerusalemista niitä, jotka huusivat Jeesusta avuksi? Eikö hän tullut tännekin vangitakseen heidät ja viedäkseen heidät ylipappien eteen?» 22Saulos kuitenkin voimistui entisestään. Hän sai Damaskoksessa asuvat juutalaiset hämmentymään osoittaessaan aukottomasti, että Jeesus on Kristus.

Saulos pakenee juutalaisia

23Ennen pitkää juutalaiset päättivät tappaa Sauloksen. 24Saulos sai kuitenkin tietää heidän aikeistaan. Juutalaiset vahtivat kaupungin portteja yötä päivää saadakseen Sauloksen hengiltä, 25mutta hänen oppilaansa laskivat hänet yöllä korissa muurin yli.

Saulos Jerusalemissa

26Jerusalemiin tultuaan Saulos yritti liittyä Jeesuksen seuraajien joukkoon. Kaikki kuitenkin pelkäsivät häntä eivätkä uskoneet, että hän oli ryhtynyt seuraamaan Jeesusta. 27Silloin Barnabas puuttui asiaan. Hän vei Sauloksen apostolien luokse ja selitti, miten Saulos oli nähnyt tiellä Herran ja miten Herra oli puhunut Saulokselle. Barnabas kertoi myös, miten Saulos oli Damaskoksessa puhunut rohkeasti Jeesuksesta. 28Sen jälkeen Saulos eli Jerusalemissa muiden uskovien kanssa. Hän kulki missä tahtoi ja puhui rohkeasti Herrasta. 29Hän puhui ja väitteli myös kreikankielisten juutalaisten kanssa, mutta nämä yrittivät tappaa hänet. 30Kun Sauloksen ystävät saivat tietää murhayrityksestä, he toimittivat hänet Kesarean kautta Tarsokseen.

31Kirkko sai rakentua rauhassa Juudeassa, Galileassa ja Samariassa. Se kunnioitti Herraa ja laajeni Pyhän Hengen rohkaisemana.

Ap. t. - Apostolien teot 9:19-31UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä