Suomen Pipliaseura

8.11.2022 laudes

UT lukukappale

Karitsa avaa ensimmäisen sinetin

1Minä näin, kuinka Karitsa avasi yhden seitsemästä sinetistä. Kuulin, kuinka yksi neljästä olennosta puhui. Sen ääni oli kuin ukkosen jyrinä, kun se sanoi: »Tule!» 2Silloin huomasin valkoisen hevosen. Sen selässä istuvalla oli jousi, ja lisäksi hänelle annettiin seppele voiton merkiksi. Seppele päässään hän lähti kohti uusia voittoja.

Karitsa avaa toisen sinetin

3Kun Karitsa avasi toisen sinetin, kuulin toisen olennon sanovan: »Tule!» 4Silloin lähti liikkeelle toinen hevonen, väriltään tulipunainen. Sen selässä istuvalle annettiin valtuudet rikkoa rauha maan päällä, jotta ihmiset teurastaisivat toisiaan. Hänelle annettiin suuri miekka.

Karitsa avaa kolmannen sinetin

5Kun Karitsa avasi kolmannen sinetin, kuulin kolmannen olennon sanovan: »Tule!» Silloin näin mustan hevosen. Sen selässä istuvalla oli kädessään vaaka. 6Kuulin äänen, joka tuntui tulevan neljän olennon keskeltä: »Denaarilla enää mitta vehnää tai kolme mittaa ohraa. Älä kuitenkaan vahingoita oliivipuita äläkä viiniköynnöksiä.»

Karitsa avaa neljännen sinetin

7Kun Karitsa avasi neljännen sinetin, kuulin neljännen olennon sanovan: »Tule!» 8Silloin näin hevosen, joka oli sairaalloisen harmaa. Sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja sitä seurasi Manala. Neljäsosassa maata niille annettiin valtuudet tappaa ihmisiä miekalla, nälällä ja tappavilla taudeilla tai jättää heidät petojen saaliiksi.

Karitsa avaa viidennen sinetin

9Karitsa avasi viidennen sinetin. Silloin näin alttarin alla niiden sielut, jotka oli teurastettu Jumalan sanan ja heidän siitä antamansa todistuksen vuoksi. 10He huusivat kovalla äänellä: »Pyhä ja todellinen valtias! Kauanko vielä kestää, ennen kuin annat tuomiosi maan asukkaille ja vaadit heiltä hyvityksen verestämme?» 11Heille kaikille annettiin valkoinen vaate, ja heidän käskettiin pysyä rauhallisina vielä hetki. Pian olisi koossa täysi määrä Jumalalle kuuliaisia veljiä ja sisaria, jotka heidän laillaan oli tapettu.

Karitsa avaa kuudennen sinetin

12Minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin. Voimakas järistys ravisteli maata. Aurinko pimeni mustaksi kuin karkeasta säkistä tehty vaate, ja kuu oli aivan verenpunainen. 13Taivaan tähdet putosivat maahan kuin viikunat myrskyn riepottamasta puusta. 14Taivas kiertyi rullalle kuin kirjakäärö, ja vuoret ja saaret liikahtivat paikaltaan. 15Maan kuninkaat, suurmiehet ja sotapäälliköt, kaikki rikkaat ja mahtavat, kaikki orjat ja vapaat ihmiset kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin. 16He pyysivät vuorilta ja kallioilta: »Kaatukaa päällemme ja kätkekää meidät valtaistuimella istuvan katseelta ja Karitsan vihalta!» 17Oli tullut heidän vihansa suuri päivä. Kuka olisi voinut pysyä pystyssä tuon vihan edessä?

Ilm. - Ilmestys 6:1-17UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä