Suomen Pipliaseura

8.12.2022 laudes

UT lukukappale

Paavalin huoli

1Lopulta emme enää kestäneet kauempaa. Siksi päätimme itse jäädä Ateenaan 2ja lähettää luoksenne veljemme Timoteuksen. Hän on Jumalan työtoveri levittäessään Kristuksen ilosanomaa. Lähetimme hänet vahvistamaan uskoanne, 3etteivät nämä teidän vaikeutenne saisi ketään teistä horjumaan. Tehän tiedätte, että vaikeudet ovat meidän osamme. 4Jo teidän luonanne me sanoimme, että joutuisimme kärsimään. Juuri niin myös tapahtui, kuten tiedätte. 5Siksipä en enää kestänyt, vaan lähetin Timoteuksen ottamaan selvää teidän uskostanne. Pelkäsin, että Kiusaaja olisi koetellut teitä niin, että työmme olisi valunut tyhjiin.

Hyvät uutiset

6Nyt Timoteus on kuitenkin palannut teidän luotanne ja kertonut hyviä uutisia uskostanne ja rakkaudestanne. Hänen mukaansa te muistelette meitä aina hyvällä ja kaipaatte meitä samoin kuin me teitä. 7Siksi, veljet ja sisaret, teidän uskonne on rohkaissut meitä kaikkien paineidemme ja vaikeuksiemme keskellä. 8Nyt mekin voimme elää ja hengittää, kun te pidätte kiinni Herrasta. 9Miten voisimmekaan kiittää Jumalaamme kylliksi, kun iloitsemme teistä hänen edessään? 10Yötä päivää me rukoilemme rukoilemasta päästyämme, että saisimme nähdä teidät ja paikata uskonne puutteet.

11Kunpa itse Jumala, Isämme, ja Herramme Jeesus kuitenkin näyttäisivät meille tien teidän luoksenne. 12Toivon Herran lisäävän ja kasvattavan teidän rakkauttanne toisianne ja kaikkia muita kohtaan – rakastammehan mekin teitä. 13Silloin sydämenne vahvistuu ja on virheettömän pyhä Jumalamme ja Isämme edessä, kun Herramme Jeesus saapuu kaikkien pyhiensä kanssa. Aamen.

1. Tess. - 1. kirje tessalonikalaisille 3:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä