Suomen Pipliaseura

8.2.2023 vesper

UT lukukappale

Tervehdys

1Minä, Paavali, olen Kristuksen Jeesuksen apostoli Jumalan tahdosta. Asemani perustuu lupaukseen elämästä Kristuksen Jeesuksen yhteydessä. 2Tervehdin sinua, Timoteus. Sinä olet minun rakas poikani. Jumalan, meidän Isämme, ja Herramme Kristuksen Jeesuksen hyvyyttä, myötätuntoa ja rauhaa sinulle!

Paavali ikävöi Timoteusta

3Kiitän Jumalaa, jota palvelen omatunto puhtaana niin kuin esivanhempanikin. Kiitän siksi, että saan muistaa sinua rukouksissani jatkuvasti, yötä päivää. 4Haluaisin taas nähdä sinut, jotta iloni olisi täydellinen. Muistan kyyneleesi 5ja vilpittömän uskosi. Se oli jo isoäidilläsi Looiksella ja sitten äidilläsi Eunikella. Olen varma, että sama usko on myös sinulla.

Rohkaisua

6Siksi muistutan sinua, että puhaltaisit taas täyteen liekkiin sen Jumalan lahjan, jonka sait, kun siunasin sinut panemalla käteni sinun päällesi. 7Ei Jumala halua meidän olevan pelkureita, vaan hän antoi meille voimaa, rakkautta ja malttia. 8Älä siis häpeä todistaa Herrastamme. Älä häpeä myöskään minua, joka olen vankina hänen tahdostaan. Kärsi sinäkin vastoinkäymisiä ilosanoman vuoksi Jumalan antamin voimin. 9Hän on pelastanut meidät ja esittänyt meille pyhän kutsun. Hän ei kutsunut meitä tekojemme vuoksi vaan oman armollisen suunnitelmansa mukaisesti. Tuon armon hän antoi meille Kristuksen Jeesuksen kautta jo ennen aikojen alkua. 10Nyt se on paljastunut meille, kun Pelastajamme Kristus Jeesus on ilmestynyt. Hän kumosi kuoleman ja valaisi elämän ja katoamattomuuden ilosanomallaan. 11Sen sanoman julistajaksi, apostoliksi ja opettajaksi minut on asetettu. 12Sen vuoksi saan kärsiä tätä kaikkea.

Terve oppi

En silti häpeä, sillä tiedän, keneen uskon. Luotan häneen, koska hän voi suojella viimeiseen päivään asti sitä, mikä minun haltuuni on annettu. 13Pidä mittapuunasi sitä tervettä oppia, jonka kuulit minulta ja joka kumpuaa Kristuksen Jeesuksen antamasta uskosta ja rakkaudesta. 14Pidä meissä asuvan Pyhän Hengen avulla huolta siitä hyvästä, mikä on annettu sinun haltuusi.

2. Tim. - 2. kirje Timoteukselle 1:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.7
Seuraa meitä