Suomen Pipliaseura

8.4.2022 vesperin tekstit

UT lukukappale

Kreikkalaiset pyrkivät Jeesuksen luo

20Juhlille saapuneiden joukossa oli myös muutama kreikkalainen, jotka olivat tulleet kunnioittamaan Jumalaa. 21He tulivat Filippoksen luokse. Filippos oli kotoisin Galilean Betsaidasta. Kreikkalaiset pyysivät: »Herra, tahtoisimme tavata Jeesuksen.» 22Filippos lähti kertomaan pyynnöstä Andreakselle. Sitten he menivät yhdessä Jeesuksen puheille.

Vehnänjyvän kuolema

23Jeesus sanoi Filippokselle ja Andreakselle: »On tullut hetki, jolloin Ihmisen Poika kirkastetaan. 24Minä vakuutan teille: Jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää yksin. Mutta jos se kuolee, se tuottaa runsaan sadon. 25Se, joka rakastaa elämäänsä, tuhoaa sen; se, joka vihaa elämäänsä tässä maailmassa, pääsee ikuiseen elämään. 26Jos haluaa olla minun palveluksessani, on seurattava minua. Minun palvelijani on siellä missä minäkin. Isä kunnioittaa sitä, joka palvelee minua.

27Nyt olen järkyttynyt. Mitä osaisin sanoa? Rukoilisinko: ’Isä, pelasta minut tästä hetkestä’? Mutta minähän olen tullut juuri tätä hetkeä varten. 28Isä, kirkasta nimesi!»

Silloin taivaasta kuului ääni: »Minä olen sen kirkastanut ja kirkastan jälleen.» 29Paikallaolijat sanoivat äänen kuultuaan, että ukkonen oli jyrähtänyt. Toiset väittivät, että enkeli oli puhunut Jeesukselle. 30Silloin Jeesus sanoi: »Ääni ei kuulunut minun vuokseni vaan teidän vuoksenne. 31Nyt tämä maailma tuomitaan; nyt tämän maailman ruhtinas heitetään ulos. 32Ja kun minut nostetaan maan kamaralta, vedän kaikki luokseni.» 33Näin sanoessaan Jeesus viittasi siihen, miten hän kuolisi.

34Väkijoukko vastasi: »Olemme oppineet laista, että Kristus on ikuinen. Miksi sinä sanot, että Ihmisen Pojan täytyy nousta jonnekin pois? Kuka tämä Ihmisen Poika oikein on?» 35Jeesus vastasi: »Vielä hetken aikaa valo on teidän keskellänne. Kulkekaa niin kauan kuin valoa riittää, ettei pimeys saisi teitä valtaansa. Se, joka kulkee pimeässä, ei tiedä, minne menee. 36Vielä teillä on valo. Luottakaa siis siihen, jotta teistä tulisi valon lapsia.»

Tämän sanottuaan Jeesus lähti ja kätkeytyi heiltä.

Joh. - Johannes 12:20-36UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä