Suomen Pipliaseura

8.6.2022 vesper

UT lukukappale

Jumala tuomitsee oikeudenmukaisesti

1Jos siis näin tuomitset muita, et voi puolustautua mitenkään. Teethän sinä, kuka sitten oletkin, sitä samaa, mistä tuomitset tuon toisen. Kun ryhdyt tuomariksi, tuomitset samalla itsesi. 2Me tiedämme, että Jumala on oikeassa tuomitessaan ne, jotka tekevät tuollaista. 3Luuletko välttyväsi Jumalan tuomiolta, kun tuomitset muita siitä, mitä itsekin teet? 4Vai halveksitko Jumalan hyvyyttä, tuota aarretta, hänen sietokykyään ja kärsivällisyyttään? Etkö käsitä, että Jumalan hyvyys ohjaa sinua muuttamaan elämäsi suunnan? 5Sinä olet kovapäinen etkä kaipaa elämänmuutosta. Siksi keräät aarrekammioosi vihaa, jonka saat osaksesi vihan päivänä. Silloin julistetaan Jumalan oikeudenmukainen tuomio 6ja Jumala maksaa jokaiselle tämän tekojen mukaan.

7Jumala antaa ikuisen elämän niille, jotka väsymättä tekevät hyvää ja etsivät kirkkautta, kunniaa ja katoamattomuutta. 8Ne, jotka tavoittelevat omaa etuaan ja tottelevat ennemmin vääryyttä kuin totuutta, saavat häneltä osakseen kuitenkin vain raivoa ja vihaa. 9Hätä ja ahdistus odottavat jokaista pahantekijää, ensin juutalaista ja sitten kreikkalaista. 10Kirkkaus, kunnia ja rauha sen sijaan odottavat jokaista hyväntekijää, ensin juutalaista ja sitten kreikkalaista. 11Jumala ei näet ole puolueellinen.

12Ne synnintekijät, joihin laki ei päde, tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat rikkoneet lakia, tuomitaan lain mukaan. 13Jumala hyväksyy ne, jotka noudattavat lakia, ei niitä, jotka vain kuuntelevat lain julistamista. 14Voivathan vierasuskoisetkin noudattaa lakia vaistomaisesti, vaikka eivät sitä tunne. Silloin he ovat itse itselleen laki, vaikkei heillä lakia olekaan. 15He osoittavat, että lain vaatima teko on kirjoitettu heidän sydämeensä. Siitä todistavat myös heidän omatuntonsa ja ajatuksensa, kun ne syyttävät tai puolustavat heitä. 16Tämä tapahtuu sinä päivänä, jona Jumala tuo ihmisten salaisuudet Jeesuksen Kristuksen tuomittaviksi. Näinhän olen ilosanomassani julistanut.

Room. - Kirje roomalaisille 2:1-16UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä