Suomen Pipliaseura

8.7.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Viinitarhan vuokraajat

9Jeesus alkoi taas puhua kansalle ja esitti tällaisen vertauksen: »Mies istutti viinitarhan, vuokrasi sen viljelijöille ja matkusti pitkäksi aikaa muualle. 10Vuokranmaksun aikaan hän valtuutti orjan perimään viljelijöiltä osan sadosta. Viljelijät kuitenkin hakkasivat orjan ja lähettivät hänet pois tyhjin käsin. 11Silloin omistaja lähetti toisen orjan, mutta viljelijät hakkasivat ja nöyryyttivät tätäkin ja lähettivät hänet pois tyhjin käsin. 12Omistaja lähetti vielä kolmannen orjan, mutta tämän he ajoivat haavoittuneena tiehensä.

13’Mitä minun pitäisi tehdä?’ viinitarhan omistaja mietti. ’Minäpä lähetän rakkaan poikani asialle. Häntä he ehkä sentään kunnioittavat.’ 14Mutta kun viljelijät näkivät pojan, he sanoivat toisilleen: ’Tuo on perillinen. Tapetaan hänet, niin saamme perinnön itsellemme.’ 15Sitten he heittivät pojan ulos viinitarhasta ja tappoivat hänet. Mitä viinitarhan omistaja mahtaa tehdä heille? 16Hän tulee ja tekee viljelijöistä selvää. Sitten hän vuokraa viinitarhan muille.» Kun ihmiset kuulivat tämän, he huusivat: »Ei missään tapauksessa!» 17Jeesus katsahti heihin ja sanoi: »Mitä sitten tarkoittaa tämä kirjoitusten kohta:

’Kivi, jonka rakentajat hylkäsivät,

on nyt koko rakennuksen tärkein.’

18Se, joka kompastuu tähän kiveen, ruhjoutuu, ja se, jonka päälle se putoaa, murskautuu.»

19Oppineet ja ylipapit ymmärsivät, että Jeesuksen vertaus oli kritiikkiä heitä kohtaan. He halusivat pidättää Jeesuksen saman tien mutta pelkäsivät kansan reaktiota.

Luuk. - Luukas 20:9-19UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä