Suomen Pipliaseura

8.7.2022 laudes

UT lukukappale

Jeesuksen opetuksia

1Jeesus sanoi oppilailleen: »Houkutusten täytyy tulla, mutta voi sitä, jonka kautta ne tulevat! 2Hänelle olisi parempi tulla heitetyksi mereen myllynkivi kaulassaan, kuin että hän houkuttelisi ketään näistä pienimmistä. 3Olkaa varuillanne!

Jos veljesi tekee väärin, pidä hänelle puhuttelu. Jos hän on pahoillaan, anna hänelle anteeksi. 4Vaikka hän tekisi väärin sinua kohtaan seitsemästi päivässä ja tulisi seitsemästi pahoittelemaan, anna hänelle anteeksi.»

5Apostolit sanoivat Herralle: »Anna meille suurempi usko!»

6Herra vastasi: »Jos teidän uskonne olisi edes sinapinsiemenen kokoinen, te voisitte sanoa tälle mulperipuulle: ’Nouse juurinesi maasta ja istuta itsesi mereen’, ja se tottelisi teitä.

7Jos teillä on orja peltotöissä tai paimentamassa, niin ette te sano hänelle, kun hän palaa työstä: ’Käy heti pöytään, niin saat ruokaa.’ 8Ei, te sanotte: ’Laita minulle ruokaa ja tarjoile se minulle. Kun minä olen syönyt ja juonut, on sinun vuorosi syödä ja juoda.’ 9Ei orjaa kiitetä siitä, että hän tekee, mitä käsketään. 10Sama koskee teitä. Kun olette tehneet kaiken, mitä teidän on käsketty tehdä, sanokaa: ’Olemme mitättömiä orjia. Teimme vain velvollisuutemme.’»

Luuk. - Luukas 17:1-10UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä