Suomen Pipliaseura

9.1.2023 vesper

UT lukukappale

Jeesus ratsastaa riemukulkueessa Jerusalemiin

1Kun Jeesus ja häntä seuraava väkijoukko lähestyivät Jerusalemia ja tulivat Betfagen Oliivimäelle, Jeesus antoi kahdelle oppilaalleen tehtävän: 2»Menkää tuohon kylään. Löydätte sieltä kiinni sidotun aasintamman, jonka vierellä on varsa. Ottakaa ne ja tuokaa minulle. 3Jos joku sanoo teille jotain, niin vastatkaa, että Herra tarvitsee näitä aaseja mutta lähettää ne pian takaisin.»

4Näin tapahtui, jotta profeetan sanat toteutuisivat:

5»Sanokaa tytär Siionille:

’Katso, kuninkaasi saapuu luoksesi

vaatimattomasti aasin selässä,

työjuhdan varsalla.’»

6Oppilaat lähtivät ja tekivät niin kuin Jeesus oli käskenyt. 7He toivat aasin ja varsan ja panivat vaatteita niiden selkään, ja Jeesus ratsasti niillä. 8Matkan varrella oli todella paljon ihmisiä. Monet heistä levittivät tielle vaatteitaan ja toiset puista katkomiaan oksia. 9Jeesuksen edellä ja jäljessä kulkeva väkijoukko huusi:

»Hoosianna, Daavidin Pojalle!

Siunattu se, joka tulee Herran nimissä!

Hoosianna korkeuksissa!»

10Kun Jeesus tuli Jerusalemiin, koko kaupunki joutui kuohuksiin ja kaikki kyselivät: »Mikä mies tämä on?» 11»Hän on Jeesus, profeetta Galilean Nasaretista», ihmiset vastasivat.

Temppelin puhdistaminen

12Jeesus meni temppeliin ja ajoi sieltä pois kaikki kaupustelijat ja heidän asiakkaansa. Hän potki nurin rahanvaihtajien pöydät ja kyyhkyskauppiaiden tuolit 13ja sanoi: »Kirjoituksissa sanotaan: ’Minun taloani kutsutaan rukoushuoneeksi’, mutta te teette siitä rosvojen luolan.»

14Temppelissä olevat sokeat ja rammat tulivat Jeesuksen luokse, ja hän paransi heidät. 15Kun ylipapit ja oppineet näkivät Jeesuksen hämmästyttävät teot sekä lapset, jotka huusivat temppelissä hoosiannaa Daavidin Pojalle, he suuttuivat 16ja sanoivat Jeesukselle: »Kuuletko, mitä nuo huutavat?» Jeesus vastasi: »Kuulen kyllä. Ettekö ole koskaan lukeneet, että ’sinua ylistävät taaperot ja vauvat’?» 17Jeesus jätti heidät siihen ja lähti Betaniaan, kaupungin ulkopuolelle. Hän oli siellä yötä.

Matt. - Matteus 21:1-17UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä