Suomen Pipliaseura

9.12.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus parantaa vuorella

29Jeesus jatkoi matkaansa, kulki Galileanjärven rantaa ja nousi vuorelle. Kun hän istui siellä, 30suuri väkijoukko kokoontui hänen luokseen. Ihmiset toivat rampoja, sokeita, mykkiä, vammaisia ja monia muita. He laskivat sairaat Jeesuksen eteen, ja hän paransi nämä. 31Ihmiset hämmästyivät nähdessään mykkien puhuvan, vammautuneiden paranevan, rampojen kävelevän ja sokeiden näkevän. He ylistivät Israelin Jumalaa.

Jeesus ruokkii tuhansien ihmisten joukon

32Viimein Jeesus kutsui oppilaat luokseen ja sanoi: »Minun käy sääliksi näitä ihmisiä. He ovat olleet luonani jo kolme päivää, eikä heillä ole mitään syötävää. En haluaisi päästää heitä pois nälkäisinä, etteivät he uupuisi kesken matkan.» 33Oppilaat sanoivat: »Mistä me täällä asumattomalla seudulla saisimme niin paljon leipää, että sillä ruokkisi tuollaisen joukon?» 34»Montako leipää teillä on?» Jeesus kysyi. »Seitsemän, ja muutama pieni kala», oppilaat vastasivat.

35Jeesus käski ihmisten käydä maahan aterialle. 36Hän otti ne seitsemän leipää ja kalat ja lausui kiitosrukouksen. Sitten hän mursi leivästä paloja ja antoi ne oppilaille. Oppilaat jakoivat ne väkijoukolle. 37Kaikki söivät vatsansa täyteen. Yli jääneet palaset kerättiin, ja niitä oli seitsemän täyttä korillista. 38Syömässä oli ollut neljätuhatta miestä ja lisäksi naisia ja lapsia.

39Kun Jeesus oli päästänyt väkijoukon pois, hän nousi veneeseen ja meni Magadanin seudulle.

Matt. - Matteus 15:29-39UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä