Suomen Pipliaseura

9.4.2021 vesperin tekstit

UT lukukappale

Ylösnousemusruumis

35Joku saattaa kysyä: »Miten kuolleet herätetään? Millainen ruumis heillä silloin on?» 36Typerä kysymys! Se, minkä kylvät, ei tule eläväksi, ellei se ensin kuole. 37Ja kun kylvät, et kylvä tulevaa kasvia vaan pelkän jyvän, joko vehnänjyvän tai jonkin muun. 38Jumala kuitenkin antaa sille sellaisen varren, siis sellaisen ruumiin, kuin tahtoo. Jokainen kylvetty siemen saa oman vartensa.

39Ei kaikki lihakaan ole samanlaista. Ihmislihan lisäksi on kotieläinten, lintujen ja kalojen lihaa. 40On olemassa taivaallisia ja maallisia ruumiita, mutta taivaallisten kirkkaus on aivan toista kuin maallisten. 41Auringon loiste eroaa kuun ja tähtien valosta, ja tähtienkin kirkkaudessa on eroa.

42Samanlainen on kuolleiden ylösnousemus. Se, mikä tuhoutui kylväessä, herää katoamattomana. 43Se, mikä kylväessä oli mitätöntä, herää mahtavana. Se, mikä kylväessä oli heikkoa, herää voimakkaana. 44Fyysinen ruumis, joka kylvettiin, herää hengellisenä ruumiina. Jos on olemassa fyysinen ruumis, on myös hengellinen. 45Kirjoituksissahan sanotaan: »Aadamista, ensimmäisestä ihmisestä, tuli elävä olento.» Uudella Aadamilla on kuitenkin Henki, joka tekee eläväksi.

46Ihmisen ensimmäinen ruumis ei siis ole hengellinen vaan fyysinen. Hengellinen ruumis tulee vasta sen jälkeen. 47Ensimmäinen ihminen oli tehty maasta, mutta uusi ihminen on peräisin taivaasta. 48Maasta tehdyt ihmiset ovat samanlaisia kuin ensimmäinen maasta tehty ihminen; taivaallisista ihmisistä taas tulee samanlaisia kuin ensimmäinen taivaallinen ihminen. 49Samoin kuin olemme olleet maasta tehdyn ihmisen kaltaisia, meistä tulee taivaallisen ihmisen kaltaisia.

Kuolema on voitettu

50Veljet ja sisaret, minä sanon teille, etteivät lihaa ja verta olevat ihmiset voi periä Jumalan valtakuntaa. Tuhoutuva ei voi saada omakseen katoamattomuutta.

1. Kor. - 1. kirje korinttilaisille 15:35-50UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä