Suomen Pipliaseura

9.6.2022 laudes

UT lukukappale

Jeesus häädetään samarialaiskylästä

51Kun Jeesuksen taivaaseenottamisen aika lähestyi, hän suuntasi kohti Jerusalemia. 52Edellään hän lähetti viestinviejiä. Nämä lähtivät matkaan ja menivät erääseen samarialaiskylään valmistelemaan hänen tuloaan. 53Jeesusta ei kuitenkaan otettu vastaan, koska hän oli menossa Jerusalemiin. 54Kun hänen oppilaansa Jaakob ja Johannes saivat kuulla tästä, he kysyivät: »Herra, tahdotko, että käskemme tulen iskeä taivaasta ja tuhota heidät?» 55Silloin Jeesus kääntyi ja moitti heitä. 56Hän jatkoi oppilaiden kanssa matkaa toiseen kylään.

Kuka on valmis seuraamaan Jeesusta?

57Kun Jeesus kulki seurueineen tietä pitkin, eräs mies tuli sanomaan hänelle: »Minä seuraan sinua, minne ikinä menetkin.» 58Jeesus vastasi: »Ketuilla on luolansa ja taivaan linnuilla pesänsä, mutta Ihmisen Pojalla ei ole paikkaa, johon painaa päänsä.»

59Eräälle toiselle Jeesus sanoi: »Seuraa minua!» Tämä vastasi: »Herra, anna minun käydä ensin hautaamassa isäni.» 60Jeesus sanoi: »Jätä kuolleet hautaamaan kuolleensa ja lähde julistamaan Jumalan valtakuntaa.»

61Vielä eräs toinen sanoi Jeesukselle: »Seuraan kyllä sinua, Herra, mutta anna minun ensin hyvästellä perheeni.» 62Jeesus kuitenkin vastasi: »Se, joka auratessaan katsoo taakseen, ei ole sopiva Jumalan valtakuntaan.»

Luuk. - Luukas 9:51-62UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä