Suomen Pipliaseura

9.8.2022 laudes

UT lukukappale

Jeesus puhuttelee surijoita

26Kun Jeesusta vietiin teloitettavaksi, oli kyreneläinen Simon tulossa maaseudulta. Hänet otettiin kiinni ja pantiin kantamaan ristiä Jeesuksen jäljessä. 27Jeesusta seurasi suuri väkijoukko ja ryhmä naisia, jotka valittivat hänen vuokseen ja löivät kädellä rintaansa. 28Jeesus kääntyi heidän puoleensa ja sanoi: »Jerusalemin tyttäret, älkää minun vuokseni itkekö. Itkekää itsenne ja lastenne vuoksi. 29Tulee näet aika, jolloin sanotaan: ’Onnellisia ovat hedelmättömät, joiden kohtu ei ole synnyttänyt ja joiden rinnat eivät ole ruokkineet lasta.’ 30Silloin ihmiset sanovat vuorille: ’Romahtakaa päällemme’, ja kukkuloille: ’Peittäkää meidät’. 31Jos tuoreelle puulle käy näin, mitä tapahtuukaan kuivalle?»

Jeesus ristiinnaulitaan

32Jeesuksen kanssa vietiin teloitettavaksi myös kaksi rikollista.

35Kansa seisoi katselemassa. Paikalla oli myös kansan johtajia, jotka pilkkasivat Jeesusta: »Muita hän on kyllä auttanut. Jos hän tosiaan on Kristus, Jumalan valitsema hallitsija, niin nyt hän saa pelastaa itsensä.» 36Sotilaatkin pilkkasivat Jeesusta. He veivät hänelle hapanviiniä 37ja sanoivat: »Jos tosiaan olet juutalaisten kuningas, pelasta itsesi.» 38Jeesuksen pään yläpuolella oli kirjoitus: »Tämä on juutalaisten kuningas.»

39Myös toinen ristillä roikkuvista rikollisista pilkkasi Jeesusta: »Sinähän olet Kristus, vai mitä? Pelasta itsesi ja meidät!» 40Silloin toinen rikollinen moitti häntä: »Etkö pelkää edes Jumalaa, vaikka kärsit samaa rangaistusta? 41Meidän tuomiomme on sitä paitsi oikeutettu, koska me saamme, mitä olemme teoillamme ansainneet. Hän sen sijaan ei ole tehnyt mitään väärää.» 42Sitten hän sanoi: »Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.» 43Jeesus vastasi: »Minä vakuutan sinulle, että pääset jo tänään minun kanssani paratiisiin.»

Luuk. - Luukas 23:26-43UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä