Suomen Pipliaseura

15.12.2022 laudes

UT lukukappale

Laittomuus ihmishahmossa

1Seuraavaksi puhumme Herramme Jeesuksen Kristuksen tulosta ja siitä, miten meidät kootaan hänen luokseen. Veljet ja sisaret, me pyydämme: 2Älkää heti menkö sekaisin, jos joku väittää, että Herran päivä on tullut. Älkää hätäilkö, vaikka hän vetoaisi Hengen ilmoitukseen tai muka meidän puheisiimme tai kirjeeseemme. 3Älkää antako kenenkään harhauttaa itseänne millään tavoin. Ensin monien on luovuttava uskosta, ja sitten tulee tuhon tuoja, rikollinen ihminen. 4Tämä vastustaja korottaa itsensä kaiken jumalallisena pidetyn yläpuolelle ja asettuu Jumalan temppeliin osoittaakseen olevansa jumala. 5Muistattehan, miten puhuin teille tästä, kun olin vielä luonanne? 6Tiedätte senkin, mikä häntä vielä estää saapumasta, niin että hän ilmaantuu vasta, kun aika on kypsä.

7Laittomuus vaikuttaa jo salaa. Sen, joka sitä vielä pidättelee, on vain tultava pois edestä. 8Silloin paljastuu tuo rikollinen, jonka Herra Jeesus sitten surmaa suunsa henkäyksellä ja niin ilmestyessään pysäyttää hänet. 9Vastustaja on Saatanan vaikutuksesta voimaa täynnä. Sen merkiksi hän tekee petollisia ihmeitä 10ja harhauttaa kaikenlaisella vääryydellä ne, joiden osana on tuho. Totuus olisi pelastanut heidät, mutta he eivät rakastaneet sitä. 11Siksi Jumala lähettää heille tehokkaan harhautuksen saadakseen heidät uskomaan valheeseen. 12Niin tuomitaan kaikki, jotka eivät uskoneet totuuteen vaan pitivät parempana vääryyttä.

Pelastumaan valitut

13Meidän on syytä kiittää aina Jumalaa teistä, te Herralle rakkaat veljet ja sisaret. Jumala valitsi jo alun perin teidät pelastumaan, kun Henki pyhitti teidät ja te uskoitte totuuteen. 14Meidän julistamallamme ilosanomalla Jumala kutsui teidät osallisiksi Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkkaudesta. 15Pysykää siis lujina, veljet ja sisaret. Pitäkää kiinni niistä opetuksista, joita olemme teille antaneet suullisesti ja kirjeissä. 16Jumala, meidän Isämme, on rakastanut meitä ja antanut meille suosionsa osoituksena ikuisen rohkaisun ja hyvän toivon. Toivomme, että hän ja Herramme Jeesus Kristus itse 17rohkaisevat sydäntänne ja vahvistavat teitä tekemään ja puhumaan pelkkää hyvää.

2. Tess. - 2. kirje tessalonikalaisille 2:1-17UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä