Suomen Pipliaseura

16.12.2022 laudes

UT lukukappale

Kehotus rukoilla

1Lopuksi, veljet ja sisaret: Rukoilkaa puolestamme, jotta Herran sana leviäisi ripeästi ja saisi kaikilta osakseen saman kunnian kuin teiltä. 2Rukoilkaa myös, että välttyisimme ilkeiltä ja pahoilta ihmisiltä. Kaikkihan eivät usko. 3Herra on kuitenkin uskollinen. Hän antaa teille voimia ja suojelee teitä pahalta. 4Me turvaudumme Herraan ja luotamme siihen, että teette nyt ja aina niin kuin käskemme. 5Herra opettaa sydämenne rakastamaan Jumalaa ja kestämään kuin Kristus.

Varoitus kurittomille

6Veljet ja sisaret, me käskemme teitä Herramme Jeesuksen Kristuksen nimissä sanoutumaan irti jokaisesta veljestä tai sisaresta, joka elää kurittomasti eikä noudata meiltä saamiaan opetuksia. 7Te tiedätte, miten teidän on otettava meistä mallia. Kun olimme luonanne, emme käyttäytyneet huonosti 8emmekä syöneet ilmaiseksi kenenkään leipää. Me näimme vaivaa ja ponnistelimme yötä päivää ansiotyössä, ettemme olisi olleet kenellekään vaivaksi. 9Olisi meillä toki ollut siihen oikeus, mutta halusimme antaa teille hyvän esimerkin.

10Kun olimme luonanne, me määräsimme, että jos joku ei tahdo tehdä työtä, ei hänen pidä syödäkään. 11Kuulimme näet, että jotkut teistä elävät kurittomasti. He eivät tee työtä vaan pyörivät toisten jaloissa. 12Sellaisia me käskemme ja kehotamme Herran Jeesuksen Kristuksen nimissä rauhoittumaan ja hankkimaan leipänsä omalla työllään.

13Veljet ja sisaret, älkää te masentuko ja lakatko tekemästä hyvää. 14Jos joku ei tottele meitä ja tätä kirjettämme, painakaa hänet mieleenne ja vältelkää häntä saadaksenne hänet häpeämään. 15Älkää silti pitäkö häntä vihollisena vaan nuhdelkaa kuin veljeä tai sisarta.

Toivotuksia

16Toivon, että itse rauhan Herra antaa teille kaikinpuolisen rauhan ja on teidän kaikkien kanssa. 17Omakätinen tervehdys Paavalilta. Tämä on minun allekirjoitukseni, jolla merkitsen kaikki kirjeeni. 18Herramme Jeesuksen Kristuksen hyvyyttä teille kaikille.

2. Tess. - 2. kirje tessalonikalaisille 3:1-18UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä