Suomen Pipliaseura

Palmusunnuntai

Konfliktialueille oli tapana saapua ratsastaen. Se, joka halusi sotia, saapui hevosella. Tänään Jeesus ratsastaa aasilla kohti minua valkoista lippua heiluttaen, koska haluaa tehdä rauhan kanssani.

Joh. 12:12–24
Seuraavana päivänä levisi tieto, että Jeesus oli tulossa Jerusalemiin. Kaupunkiin oli kerääntynyt paljon väkeä, ja ihmiset ottivat palmunoksia ja lähtivät Jeesusta vastaan. He huusivat:
»Hoosianna!
Siunattu se, joka tulee Herran nimissä,
siunattu Israelin kuningas!»
Jeesus huomasi aasin varsan ja istuutui sen selkään, niin kuin oli kirjoitettu:
»Älä pelkää, tytär Siion!
Kuninkaasi saapuu
aasin varsan selässä.»
Oppilaat eivät vielä silloin ymmärtäneet, mistä oli kysymys. Myöhemmin Kristuksen kirkastaminen sai heidät kuitenkin muistamaan, että näin hänestä oli kirjoitettu ja että näin hänelle tapahtui.
Jeesuksen seurassa ollut joukko kertoi, miten hän kutsui Lasaruksen haudasta ja herätti tämän kuolleista. Siksi kansa oli lähtenytkin Jeesusta vastaan, koska se oli kuullut, että hän oli tehnyt todisteeksi tällaisen ihmeen. Fariseukset sanoivat toisilleen: »Katsokaa nyt, emme mahda mitään. Koko maailma juoksee hänen perässään.»

Juhlille saapuneiden joukossa oli myös muutama kreikkalainen, jotka olivat tulleet kunnioittamaan Jumalaa. He tulivat Filippoksen luokse. Filippos oli kotoisin Galilean Betsaidasta. Kreikkalaiset pyysivät: »Herra, tahtoisimme tavata Jeesuksen.» Filippos lähti kertomaan pyynnöstä Andreakselle. Sitten he menivät yhdessä Jeesuksen puheille.

Jeesus sanoi Filippokselle ja Andreakselle: »On tullut hetki, jolloin Ihmisen Poika kirkastetaan. Minä vakuutan teille: Jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää yksin. Mutta jos se kuolee, se tuottaa runsaan sadon.

Saavut rauhaan kanssani 

Kun tulet luokseni, tulet lempeästi. Kun saavut, saavut ilman voimaa. Et aja sotavaunuillasi ylitseni, et pakota aseillasi minua polvilleni. Et vastaa pahuuteeni pahuudella, vaan vastaat kovuuteeni lempeydellä. Aasisi kavioista ei kantaudu sotaratsun kopina, vaan armon ja rauhan lempeä kopse. Tuo lempeä kopse kutsuu minua rauhaan kanssasi. Tänäänkin haluat sopia. Tänäänkin anna minun kokea rauhasi.   

Mark. 11:11
Niin Jeesus saapui Jerusalemiin. Hän meni temppelialueelle ja katseli kaikkea, mitä ympärillä oli. Sitten hän lähti kahdentoista oppilaansa kanssa Betaniaan, koska oli jo myöhä.

Raamatunteksti(t)

Jeesus ratsastaa Jerusalemiin

12Seuraavana päivänä levisi tieto, että Jeesus oli tulossa Jerusalemiin. Ihmiset, joita oli saapunut juhlille suurin joukoin,

Johannes 12:12KR92Avaa lukunäkymä

Tankki, jonka edessä seisoo aasi, jolla pyhimyskehä pään päällä.

Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä