Suomen Pipliaseura

10.8.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 10.8.2024

TÄSSÄ

Jeesus, sinä olet tässä. Minäkin koetan tulla tähän, sinun seuraasi.

. . .

Kaikkien ympäriltäni ja sisältäni kuuluvien äänien keskeltä toivon kuulevani sinun äänesi.

SANA

Kun Jeesus meni ihmisten pariin, hänen luokseen tuli mies, joka polvistui ja pyysi apua: "Herra, sääli minun poikaani. Hän kärsii vakavasta sairaudesta ja kaatuu sen vuoksi usein tuleen tai veteen. Toin hänet oppilaittesi luokse, mutta he eivät kyenneet parantamaan häntä." Silloin Jeesus sanoi: "Voi teitä epäuskoisia ja kieroutuneita tämän ajan ihmisiä! Kuinka kauan minun pitää vielä olla teidän kanssanne? Kauanko kestän teitä? Tuokaa poika tänne." Jeesus piti demonille tiukan puhuttelun, ja se lähti pojasta. Sillä hetkellä poika parani.

Kun he olivat taas keskenään, oppilaat kysyivät Jeesukselta: ”Miksi me emme kyenneet ajamaan sitä demonia pois?” ”Siksi, että te ette uskoneet tarpeeksi lujasti”, Jeesus vastasi. ”Minä vakuutan teille: Jos uskonne olisi edes sinapinsiemenen kokoinen, te voisitte liikuttaa tätä vuorta käskemällä sen siirtyä. Mikään ei olisi teille mahdotonta.” (Matt. 17: 14–21)

  • Menen mielikuvitukseni avulla mukaan tekstin keskusteluun. Kehen samaistun? Olenko itse aktiivinen vai vetäytyvä? Miten asettaudun ihmisten joukkoon? Mitä asemani kertoo minun ja Jeesuksen suhteesta?
  • Voisinko minä tehdä samoin kuin isä: mennä Jeesuksen luokse, polvistua ja pyytää apua?
  • Kuka tai ketkä minun läheisistäni kärsivät vakavasta sairaudesta? Miten voisin viedä heitä Jeesuksen luokse?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Tee sinä, Jumala, minussa se, mitä käsket. Vaienna minuun rakentunut armoton sisäinen käskijä ja anna minun löytää rakkautesi virta.

Raamatunteksti(t)

Jeesus karkottaa pojasta pahan hengen

14Kun he palasivat väkijoukon luo, Jeesuksen eteen tuli mies, joka polvistui 15ja sanoi: »Herra, armahda poikaani! Hän on kuunvaihetautinen, ja hänen tilansa on kovin huono. Hän kaatuu usein, milloin tuleen, milloin veteen. 16Minä toin hänet opetuslastesi luo, mutta he eivät pystyneet parantamaan häntä.» 17Silloin Jeesus sanoi: »Voi tätä epäuskoista ja kieroutunutta sukupolvea! Kuinka kauan minun vielä on oltava teidän keskuudessanne? Kuinka kauan minun pitää kestää teitä? Tuokaa poika tänne.» 18Jeesus käski ankarin sanoin pahan hengen poistua, ja se lähti pojasta. Siitä hetkestä poika oli terve.

19Kun he olivat taas keskenään, opetuslapset kysyivät Jeesukselta: »Miksi me emme kyenneet ajamaan sitä henkeä pojasta?» 20»Koska teillä on niin vähän uskoa», vastasi Jeesus. »Totisesti: jos teillä olisi uskoa edes sinapinsiemenen verran, te voisitte sanoa tälle vuorelle: ’Siirry täältä tuonne’, ja se siirtyisi. Mikään ei olisi teille mahdotonta. [ 21Tämä laji ei lähde muulla kuin rukouksella ja paastolla.»]

Matteus 17:14-21KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä