Suomen Pipliaseura

12.6.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 12.6.2024

TÄSSÄ

Sinä, Jumala, näet minut. Et vain vilkaise minuun päin, katseesi ei väisty eikä jatka seuraavaan kohteeseen, vaan pysähtyy ja katsoo kohti.

. . .

Tässä minä olen, edessäsi, tällaisena ja tässä tilanteessa. Puhu minulle.


SANA

”Varokaa, ettette toimi oikein vain siksi, että ihmiset katselisivat teitä. Muuten ette saa palkkiota taivaalliselta Isältänne. Kun lahjoitat köyhille, älä toitota siitä niin kuin teeskentelijät. He mainostavat hyveellisyyttään synagogissa ja kujilla, jotta ihmiset kehuisivat heitä. Minä vakuutan teille, että se on heidän ainoa palkkionsa. Lahjoita köyhille niin, ettei vasen kätesi tiedä, mitä oikea käsi tekee. Silloin hyvä tekosi pysyy salassa. Isäsi myös näkee ja palkitsee sinut salassa.”

”Kun rukoilette, älkää rukoilko niin kuin teeskentelijät. He asettuvat mielellään synagogiin ja isoihin risteyksiin rukoilemaan, jotta kaikki varmasti huomaisivat heidät. Minä vakuutan teille, että se on heidän ainoa palkkionsa. Kun sinä rukoilet, mene perimmäiseen huoneeseen, lukitse ovi ja rukoile siellä Isääsi salassa. Isäsi näkee salatut teot ja palkitsee sinut. (Matt. 6: 1–6)

  • Kenen edessä minä elän ja toimin? Ohjaudunko ulkoa vai sisältäpäin? Kenen ääni minussa ja minulle puhuu?
  • Onko minun rukouksissani mukana teeskentelyä? Millaista? Miksi?
  • Mikä on minun perimmäinen huoneeni, jonka oven lukitsen ja jossa rukoilen Isää salassa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Uskallan toivoa, että sanot aikanaan minulle: ”Siinähän sinä olet, olen odottanut sinua.” Ja että nuo sanat eivät ole valhetta kuten niin monet minun sanani ja puheeni.

Raamatunteksti(t)

Almut, rukous ja paasto

1»Varokaa tuomasta hurskaita tekojanne ihmisten katseltavaksi, muuten ette saa palkkaa taivaalliselta Isältänne.

2»Kun siis autat köyhiä, älä toitota siitä niin kuin tekopyhät tekevät synagogissa ja kujilla, jotta ihmiset kiittelisivät heitä. Totisesti: he ovat jo palkkansa saaneet. 3Kun annat almun, älköön vasen kätesi tietäkö mitä oikea tekee, 4jotta hyvä tekosi pysyisi salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut.

5»Kun rukoilette, älkää tehkö sitä tekopyhien tavoin. He asettuvat mielellään synagogiin ja kadunkulmiin rukoilemaan, jotta olisivat ihmisten näkyvissä. Totisesti: he ovat jo palkkansa saaneet. 6Kun sinä rukoilet, mene sisälle huoneeseesi, sulje ovi ja rukoile sitten Isääsi, joka on salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut.

Matteus 6:1-6KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä