Suomen Pipliaseura

12.7.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 12.7.2024

TÄSSÄ

Jeesus, lupasit antaa meille oman rauhasi. Et anna kuitenkaan niin kuin maailma antaa. (Joh. 14: 27)

. . .

Tulen luoksesi. Näet ja tunnet tilanteeni. Anna sinun rauhasi kaiken tämän keskelle.


SANA

Kerran Jeesus kulki sapattina viljapellon läpi. Sitten oppilaille tuli nälkä, ja he alkoivat kerätä viljankorsia ja syödä jyviä. Kun fariseukset näkivät sen, he sanoivat Jeesukselle: ”Etkö näe, mitä oppilaasi tekevät? Tuo on kiellettyä sapattina.” Jeesus vastasi: ”Ettekö ole lukeneet, mitä Daavid ja hänen joukkonsa tekivät nälissään? Daavid meni pyhäkköön, ja sitten he söivät uhrileivät. Se oli kielletty häneltä ja hänen joukoiltaan ja kaikilta muiltakin paitsi papeilta. Tai ettekö ole lukeneet laista, että sapattina papeilla on lupa rikkoa sapattisääntöjä temppelissä? Minä sanon teille, että nyt on kyse jostain temppeliäkin tärkeämmästä. Jos tietäisitte, mitä tarkoittaa: ’Myötätuntoa minä tahdon, en uhreja’, ette tuomitsisi syyttömiä. Sapatista näet määrää Ihmisen Poika.” (Matt. 12: 1–8)

  • Miltä Jeesus näyttää katsellessaan oppilaiden touhua? Miksi hän ei puutu siihen ennen kuin fariseukset siitä huomauttavat?
  • Jeesus julistaa itsensä suuremmaksi kuin temppeli ja sapatti eli juutalaisuuden kaksi peruspylvästä. Millaisia ilmeitä oppilaiden kasvoilla kulkee, kun he tämän kuulevat?
  • Onko elämässäni jotain, jota voisi kutsua uhriksi? Pitäisikö siitä päästä eroon?
  • Millaisia uskonnollisia sääntöjä seuraan, millaisista haluan päästä eroon? Miksi?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Opeta minua näkemään mitä on juuri minun myötätuntoinen elämäni.

Raamatunteksti(t)

Sapatin herra

1Niihin aikoihin Jeesus kerran kulki sapattina viljapellon laitaa. Hänen opetuslastensa tuli nälkä, ja he alkoivat katkoa tähkäpäitä ja syödä. 2Fariseukset näkivät sen ja sanoivat Jeesukselle: »Katso nyt, opetuslapsesi tekevät sellaista, mitä sapattina ei ole lupa tehdä.» 3Mutta Jeesus vastasi heille: »Ettekö ole lukeneet, mitä Daavid teki, kun hän ja hänen miehensä olivat nälissään? 4Hän meni Jumalan huoneeseen ja söi uhrileivät, vaikka niiden syöminen oli sallittua ainoastaan papeille, ei hänelle eikä hänen miehilleen. 5Tai ettekö ole laista lukeneet, että papit tekevät temppelissä sapattinakin työtä mutta ovat silti syyttömiä? 6Minä sanon: tässä teillä on enemmän kuin temppeli. 7Jos te ymmärtäisitte, mitä tämä tarkoittaa: ’Armahtavaisuutta minä tahdon, en uhrimenoja’, te ette tuomitsisi syyttömiä. 8Ihmisen Poika on sapatin herra.»

Matteus 12:1-8KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä