Suomen Pipliaseura

16.6.2024 4. sunnuntai helluntaista

Kuuntele Tässä olen harjoitus 16.6.2024

TÄSSÄ

Jeesus, sinä et luokittele ihmisiä, vaan suhtaudut kaikkiin tasapuolisesti. Minäkin mahdun joukkoon ja samaan pöytää sinun kanssasi.

. . .

Sinun rakkaudellinen läsnäolosi paljastaa minun asenteeni sinua ja muita ihmisiä kohtaan. Näytä minulle minut ja ohjaa eteenpäin, seuraamaan sinua.


SANA

Jeesus lähti sieltä ja kulki tulliaseman ohi. Hän näki siellä miehen, jonka nimi oli Matteus, ja sanoi hänelle: ”Seuraa minua.” Matteus nousi ja lähti seuraamaan Jeesusta.

Kun Jeesus oli syömässä, taloon tuli paljon tullimiehiä ja syntisiä. He söivät yhdessä Jeesuksen ja hänen oppilaidensa kanssa. Kun fariseukset näkivät sen, he sanoivat oppilaille: ”Miksi opettajanne syö tulliaseman välistävetäjien ja syntisten kanssa?” Jeesus kuuli tämän ja sanoi: ”Eivät terveet lääkäriä tarvitse vaan sairaat. Menkää ottamaan selvää, mitä tarkoittaa: ’Myötätuntoa minä tahdon, en uhreja.’ En minä ole tullut kutsumaan syyttömiä vaan syntisiä.” (Matt. 9: 9–13)

  • Mistä joudun luopumaan osoittaessani myötätuntoa? ”Myötätuntoa minä tahdon, en uhreja.”
  • Mitä sisäistä asennetta, henkistä askeletta ventovieraiden seurassa aterioiminen minulta vaatii, vai onko se minulle helppoa? Kysyn Jeesukselta, miten hän siihen pystyi.
  • Mistä minun pitäisi parantua?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Anna minulle myötätuntoa kohdata läheisimmästä vertaisryhmästäni poikkeavia, ehkä hankaliltakin vaikuttavia ihmisiä. Ja anna rakkautta niille, joiden mielestä juuri minä olen se vieras, outo, joukkoon kuulumaton ja poikkeava.

Raamatunteksti(t)

Jeesus kutsuu Matteuksen

9Kun Jeesus kaupungista lähtiessään kulki tulliaseman ohi, hän näki Matteus-nimisen miehen istuvan siellä. Jeesus sanoi hänelle: »Seuraa minua», ja hän nousi ja lähti seuraamaan Jeesusta.

10Jeesus oli sitten aterialla hänen kodissaan. Sinne tuli myös useita publikaaneja ja muita syntisiä, ja he aterioivat Jeesuksen ja hänen opetuslastensa kanssa. 11Tämän nähdessään fariseukset sanoivat Jeesuksen opetuslapsille: »Kuinka teidän opettajanne syö yhdessä publikaanien ja muiden syntisten kanssa!» 12Jeesus kuuli sen ja sanoi: »Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. 13Menkää ja tutkikaa, mitä tämä tarkoittaa: ’Armahtavaisuutta minä tahdon, en uhrimenoja.’ En minä ole tullut kutsumaan hurskaita, vaan syntisiä.»

Matteus 9:9-13KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä