Suomen Pipliaseura

17.4.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 17.4.2024

TÄSSÄ

Kaitse, Jeesus, paimen hyvä, laumassasi minua. Eksyvä ja erehtyvä olen ilman sinua.

. . .

Luonasi saan turvan parhaan, auta, etten koskaan harhaan läheltäsi joutuisi, laumastasi luopuisi. (VK 378: 1)


SANA

”Voi paimenia, jotka hävittävät ja hajottavat minun laitumeni lampaat!” sanoo Herra. Sen tähden Herra, Israelin Jumala, sanoo minun kansani paimenille:

”Te olette hajottaneet laumani, päästäneet lampaani omille teilleen ettekä ole pitäneet niistä huolta! Mutta minä kyllä pidän huolen teistä: minä vaadin teidät tilille pahoista teoistanne.

”Sitten minä itse kokoan laumani rippeet kaikista maista, joihin olen lampaani karkottanut. Minä tuon lampaani takaisin laitumelleen, siellä ne ovat hedelmälliset ja lisääntyvät. Minä annan niille paimenia, jotka huolehtivat niistä. Enää ne eivät pelkää eivätkä säiky eikä yksikään niistä joudu hukkaan, sanoo Herra.” (Jer. 23: 1–4)

  • Miten minä tietoisesti ja tiedostamattani hävitän lampaitani ja hajotan laumaa?
  • Miten minua itseäni on hävitetty ja hajotettu?
  • Mitä minussa herää, kun luen viimeisen lauseen: ”Enää ne eivät pelkää eivätkä säiky eikä yksikään niistä joudu hukkaan.”

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Herra, en osaa enkä jaksa pitää edes läheisistäni huolta. Opeta ja rohkaise minua näkemään jokainen, jonka olet minulle uskonut.

Raamatunteksti(t)

Daavidin suvusta nousee vanhurskas kuningas

1»Voi paimenia, jotka hävittävät ja hajottavat minun laitumeni lampaat!» sanoo Herra. 2Sen tähden Herra, Israelin Jumala, sanoo minun kansani paimenille:

»Te olette hajottaneet laumani, päästäneet lampaani omille teilleen ettekä ole pitäneet niistä huolta! Mutta minä kyllä pidän huolen teistä: minä vaadin teidät tilille pahoista teoistanne.

3»Sitten minä itse kokoan laumani rippeet kaikista maista, joihin olen lampaani karkottanut. Minä tuon lampaani takaisin laitumelleen, siellä ne ovat hedelmälliset ja lisääntyvät. 4Minä annan niille paimenia, jotka huolehtivat niistä. Enää ne eivät pelkää eivätkä säiky eikä yksikään niistä joudu hukkaan, sanoo Herra.»

Jeremia 23:1-4KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä