Suomen Pipliaseura

18.6.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 18.6.2024

TÄSSÄ

On paljon hyviä ohjeita. Anna minun rakastaa jotakin yksittäistä ohjetta niin, että se muuttuu minulle elämää antavaksi voimavaraksi.

. . .

Anna ohjeittesi muuttua minulle elämäksi.


SANA

”Älkää antako koirille sitä, mikä on pyhää, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen jalkoihin. Muuten ne tallotaan ja teidät raadellaan.”

- - -

”Tehkää siis ihmisille kaikkea sitä, mitä toivoisitte heidän tekevän teille. Tähän kiteytyvät laki ja profeettojen kirjoitukset.”

”Menkää sisään kapeasta portista. Monet menevät leveästä portista ja leveää tietä, mutta se tie johtaa tuhoon. Miten kapea onkaan se portti ja miten kapeaksi tehty se tie, joka vie elämään! Vain harvat löytävät sen.” (Matt. 7: 6, 12–14)

  • Mikä on minulle kapea portti?
  • Miten varjelen sisäisiä aarteitani niin, että ne säilyvät tuoreina ja raikkaina voimavaroinani eivätkä joudu ihmisten reposteltaviksi? Mitä sellaisia minulla on?
  • Miten toivon minua kohdeltavan? Miten tämä toiveeni toteutuminen tarkoittaa käytännössä? Osaanko kohdella toisia niin?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani (Ps. 119: 105).” Anna minun tänään huomata, mitä kohtaa matkallani sinun sanasi nyt valaisee.

Raamatunteksti(t)

6»Älkää antako koirille sitä, mikä on pyhää, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaa niitä jalkoihinsa ja käy teidän kimppuunne ja raatele teitä.

7»Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. 8Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. 9Ei kai kukaan teistä anna pojalleen kiveä, kun hän pyytää leipää? 10Tai käärmettä, kun hän pyytää kalaa? 11Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin paljon ennemmin teidän taivaallinen Isänne antaa hyvää niille, jotka sitä häneltä pyytävät.

12»Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Tässä on laki ja profeetat.

13»Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. 14Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen!

Matteus 7:6-14KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä