Suomen Pipliaseura

19.2.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 19.2.2024

TÄSSÄ

Aavistan, mitä on hyvä elämä ja miten sellaista tulisi elää. Minusta vain ei ole siihen.

. . .

Riittämättömänä, tällaisena kuin olen, olen edessäsi.


SANA

Käärme oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut. Se sanoi naiselle: ”Onko Jumala todella sanonut: ’Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta’?” Nainen vastasi käärmeelle: ”Kyllä me saamme syödä puutarhan puiden hedelmiä. Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: ’Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi.’” Silloin käärme sanoi naiselle: ”Ei, ette te kuole. Mutta Jumala tietää, että niin pian kuin te syötte siitä, teidän silmänne avautuvat ja teistä tulee Jumalan kaltaisia, niin että tiedätte kaiken, sekä hyvän että pahan.” Nainen näki nyt, että puun hedelmät olivat hyviä syödä ja että se oli kaunis katsella ja houkutteleva, koska se antoi ymmärrystä. Hän otti siitä hedelmän ja söi ja antoi myös miehelleen, joka oli hänen kanssaan, ja mieskin söi.

Silloin heidän silmänsä avautuivat, ja he huomasivat olevansa alasti. He sitoivat yhteen viikunanlehtiä ja kietoivat ne vyötärölleen. (1. Moos. 3: 1–7)

  • Miten ja miksi olen omassa elämässäni kysynyt, onko Jumala todella sanonut? Kerron kokemuksistani Jeesukselle.
  • Mitä tavoiteltavaa on siinä, että tietää kaiken, sekä hyvän että pahan?
  • Keiden kanssa minä olen rikkonut Jumalan tahtoa vastaan? Mitä tapahtui? Miten selvisin eteenpäin?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Auta minua ymmärtämään, että vaikeilla ja ikävilläkin asioilla voi olla oma tehtävänsä.

Raamatunteksti(t)

Syntiinlankeemus

1Käärme oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut. Se sanoi naiselle: »Onko Jumala todella sanonut: ’Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta’?» 2Nainen vastasi käärmeelle: »Kyllä me saamme syödä puutarhan puiden hedelmiä. 3Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: ’Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi.’» 4Silloin käärme sanoi naiselle: »Ei, ette te kuole. 5Mutta Jumala tietää, että niin pian kuin te syötte siitä, teidän silmänne avautuvat ja teistä tulee Jumalan kaltaisia, niin että tiedätte kaiken, sekä hyvän että pahan.» 6Nainen näki nyt, että puun hedelmät olivat hyviä syödä ja että se oli kaunis katsella ja houkutteleva, koska se antoi ymmärrystä. Hän otti siitä hedelmän ja söi ja antoi myös miehelleen, joka oli hänen kanssaan, ja mieskin söi.

7Silloin heidän silmänsä avautuivat, ja he huomasivat olevansa alasti. He sitoivat yhteen viikunanlehtiä ja kietoivat ne vyötärölleen.

1. Mooseksen kirja 3:1-7KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä