Suomen Pipliaseura

19.4.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 19.4.2024

TÄSSÄ

Katselen elämääni taaksepäin ja etsin ohuita hetkiä, joissa taivas ja maa ovat olleet lähimpänä toisiaan. Viivyn niissä hetken.

. . .

Tee tästä hetkestä sellainen.


SANA

Vuodet kuluivat, ja Egyptin kuningas kuoli, mutta israelilaiset huokailivat yhä orjuudessa. He huusivat hädässään, ja heidän avunhuutonsa kohosi Jumalan luo. Jumala kuuli heidän vaikerruksensa ja muisti Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille antamansa lupauksen. Hän katsoi israelilaisten puoleen ja näki heidän hätänsä.

Mooses paimensi appensa Jetron, midianilaisen papin, lampaita. Kerran hän vei lauman autiomaan toiselle puolen ja tuli Jumalan vuoren Horebin juurelle. Siellä hänelle ilmestyi Herran enkeli tulenliekissä, joka nousi orjantappurapensaasta. Mooses huomasi, ettei tuli kuluttanut pensasta, vaikka se oli liekeissä. Silloin hän ajatteli: ”Menenpä katsomaan tuota ihmettä. Minkä vuoksi pensas ei pala poroksi?”

Kun Herra näki hänen tulevan katsomaan, hän huusi pensaasta: ”Mooses, Mooses!” Mooses vastasi: ”Tässä

olen.” (2. Moos. 2: 23–3: 4)

  • Jumala katsoo minun puoleeni kuten hän aikanaan katsoi israelilaisten puoleen. Mitä hän näkee?
  • Milloin ja miten Jumala on puhutellut minua?
  • Mitä vastaan, jos kuulen Herran kutsuvan minua omalla nimelläni? Sanonko ”Tässä olen”? Mitä sillä tarkoitan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Sanoessani ”Tässä olen” liityn pitkään, läpi vuosituhansien kulkevaan uskovien ketjuun. Aabraham, Mooses, Samuel…Miltä tuntuu asettua heidän seuraansa?

Raamatunteksti(t)

Jumala kutsuu Mooseksen

23Vuodet kuluivat, ja Egyptin kuningas kuoli, mutta israelilaiset huokailivat yhä orjuudessa. He huusivat hädässään, ja heidän avunhuutonsa kohosi Jumalan luo. 24Jumala kuuli heidän vaikerruksensa ja muisti Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille antamansa lupauksen. 25Hän katsoi israelilaisten puoleen ja näki heidän hätänsä.

1Mooses paimensi appensa Jetron, midianilaisen papin, lampaita. Kerran hän vei lauman autiomaan toiselle puolen ja tuli Jumalan vuoren Horebin juurelle. 2Siellä hänelle ilmestyi Herran enkeli tulenliekissä, joka nousi orjantappurapensaasta. Mooses huomasi, ettei tuli kuluttanut pensasta, vaikka se oli liekeissä. 3Silloin hän ajatteli: »Menenpä katsomaan tuota ihmettä. Minkä vuoksi pensas ei pala poroksi?»

4Kun Herra näki hänen tulevan katsomaan, hän huusi pensaasta: »Mooses, Mooses!» Mooses vastasi: »Tässä olen.»

2. Mooseksen kirja 2:23-3:4KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä